Balçova CHP'li seçilmiş kadınlardan İzmir'de buluşup, saha çalışması plandı

CHP'li seçilmiş kadınlardan İzmir'de buluşup, saha çalışması plandı

03.04.2022 - 10:39 | Son Güncellenme:

CHP'li seçilmiş kadınlardan İzmir'de buluşup, saha çalışması plandı

CHPli seçilmiş kadınlardan İzmirde buluşup, saha çalışması plandı

İZMİR, (DHA) - CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) seçilmiş kadın temsilcileri İzmir'de buluştu. Buluşmada, yapılacak saha çalışmalarının planlamasını ve Aile Destekleri Sigortası hakkında kadınların bilgilendirilmesine yönelik konular konuşuldu.

Bir dizi etkinlik nedeniyle İzmir'de buluşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçilmiş kadın temsilcileri, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca öncülüğünde bir toplantı ve iş planlaması gerçekleştirdi. CHP Parti Meclisi üyesi, milletvekili ve belediye başkanlarından oluşan heyet, farklı illerde yapılacak saha çalışmalarını planlarken CHP'nin iktidara geldikten sonra çıkarmayı hedeflediği Aile Destekleri Sigortası'nın tüm yurtta kadınlara anlatılmasına yönelik çalışmaları ele aldı. Balçova'da gerçekleştirilen toplantı ile ilgili bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile mevcut iktidarın ülkeyi getirdiği durumu ve partimizin çözüm önerilerini anlatmak için Türkiye'nin farklı bölgelerinde sürekli çalışıyoruz. Bir kadın belediye başkanımızın yönettiği Balçova'da, kadınlar ve dezavantajlı gruplar için yapılan hizmetleri yerinde görmek için iki günlüğüne İzmir'e geldik. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların da planlamasını ve hazırlıklarını gözden geçirdik" dedi.

Kadın dayanışmasıyla farklı illerde ev ziyaretleriyle kadınlara ulaşarak sorunlarının çözümü için yerelde belediye başkanlarıyla birlikte çalışacaklarını ifade eden Karaca "CHP'li kadın seçilmişler her gün Türkiye'nin farklı bir bölgesinde kadınlarla bir araya geliyor. Ülkenin geldiği durumu en iyi kadınlar görüyor. Ekonomik buhran önce kadınları etkiliyor. Kadınlar artık evde akşam tenceresini kaynatamıyor. Aile Destekleri Sigortası ile hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi kadınların desteği ile kuracağız" diye konuştu.

KİMLER KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İzmir Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Karabük Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve İzmir'in Selçuk ilçesi Belediye Başkanı Filiz Ceritlioğlu Sengel katıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI