Bayındır Ergenli Çayı ıslah edildi

Ergenli Çayı ıslah edildi

15.06.2023 - 09:58 | Son Güncellenme:

Ergenli Çayı ıslah edildi

Ergenli Çayı ıslah edildi

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bayındır ilçesindeki tarıma dayalı ihtisas çiçekçilik organize sanayi bölgesi sahasından geçen Ergenli Çayı, Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlendi. Bölge organize sanayi bölgesi (OSB) için hazır hale getirildi.

Bayındır'ın tarım potansiyelini dünya ile buluşturarak, bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi (TDİÇOSB) sahasından geçen Ergenli Çayı ıslah ve yatak tanzim çalışmaları tamamlandı.

Ergenli Çayı çevresinde kurulacak OSB'nin K. Menderes ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, geçen yıl başlatılan yatak temizlik ve ıslah çalışmalarının 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çekti. “Bayındır'a hayırlı olsun" dedi.

35 BİN METREKÜPLÜK İSTİFLİ TAŞ TAHKİMATI YAPILDI
Ergenli Çayı Islahı 1 Kısım Projesi'nin 3 kilometrelik bir hattı kapsadığını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, "Nehir yatağındaki 3 kilometrelik hattı temizledik ve 35 bin metreküp istifli taş tahkimatı yaptık. Ayrıca yine 3 kilometre servis yolu ve bir köprü inşa ederek, Ergenli Çayı'nı Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi için hazır hale getirdik. Saha, hem modern bir görünüme kavuştu hem de taşkınlara riski minimize edilmiş oldu" dedi.(DHA)
 

FOTOĞRAFLI