Bayraklı Başkan Sandal, muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Sandal, muhtarlarla bir araya geldi

20.10.2021 - 12:13 | Son Güncellenme:

Başkan Sandal, muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Sandal, muhtarlarla bir araya geldi

İZMİR'in Bayraklı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Serdar Sandal, Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte muhtarlarla bir araya geldi. Birlik beraberlik mesajları verildiği etkinlikte konuşan Başkan Sandal, “Muhtarlarımızla ve tüm kurumlarla el ele, gönül gönüle çalıştığımızda çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarırız, kentimizin tüm sorunlarını da bitiririz. Çünkü bu kentin çözülemeyecek bir sorunu yok" dedi.

Bayraklı Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü nedeniyle Havuz Kafeterya'da bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, mahalle muhtarları ve eşleri katıldı.
İzmir'in kurulduğu yeni kent merkezi Bayraklı da hoşgörü ve barış içinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, etkinlikteki konuşmasında, "Gerçekten kente hizmet etme anlayışıyla muhtarlarımızla el ele verdiğimizde çözülemeyecek sorun yok. Tüm kurumlarla el ele gönül gönüle çalıştığımızda çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da kurtarırız, kentimizin tüm sorunlarını da bitiririz. Çünkü bu kentin çözülmeyecek bir sorunu yok. 3-5 yıl içinde yolundan kaldırımına parkından sosyal alanlarına kadar yeni bir kentin nasıl şekillendiğini hep birlikte göreceğiz. Bu kentin ihtiyaç duyduğu işleri yapacağız. Bayraklı Belediyesi çok güçlü ve bu kentin potansiyeli var. Kaynakları doğru kullanarak vatandaştan topladığımız vergileri vatandaşa hizmet olarak götürerek bunu başarabiliriz. Bayraklı'yı çok şanslı görüyorum. Muhtarlarımızla hiçbir sorunumuz yok. Dertlerini sıkıntılarınızı dillendirirken ben mutlu oluyorum. Sokağınızdaki, mahallenizdeki sıkıntıları dile getiriyorsunuz. İyi bir meclisimiz var. Muhalefetiyle de iyi bir meclisimiz var ve haklı oldukları konuları ciddiye alıyoruz. Ciddiye almazsak, özlediğimiz barış ortamını sağlamamız mümkün olmaz" dedi. Muhtarların günün de kutlayan Sandal, ayrım yapmadan herkese eşit hizmet ettiklerini de kaydetti.
'MUHTARLAR VATANDAŞIN GÖZÜ, KULAĞI OLUYOR'
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, "Biliyoruz ki; yerel yönetimlerdeki başarının temel noktalarından biri belediye ile iş birliği içinde yürütülen muhtarlık çalışmalarıdır. Çünkü siz, bulunduğunuz mahallenin, vatandaşların sorunlarını bilen onların dertlerini bize ileten kaynaklarsınız, onların gözü, kulağısınız. Muhtarlık görevi büyük bir özveri gerektiriyor ve biliyoruz ki; siz hiçbir zaman bu özveriden çekinmeden görev yapıyorsunuz. Belediye Başkanımızın başarısı sizin başarılarınızla bütünleştiğinde daha güzel bir Bayraklıyı hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum" dedi.
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ SES ÇIKARMALIYIZ
Yamanlar Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Bayraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Kemal Aydın da muhtarların demokrasinin beşiği olduğunu belirtip, "Türkiye'nin içinde bulunduğu genel sıkıntılar muhtarlara da yansıyor ve bu konuda bize de görevler düşüyor. Oturduğumuz koltukların hakkını vermeliyiz. Çünkü mahallelerdeki her vatandaşımızın sorunu bize yansıyor. Sorunun merkezindeyiz çünkü biz halkız. Geldiğimiz süreçte ya susup sessiz kalacağız ya da demokrasinin bir basamağı olarak tek bir vücut olarak sesimizi çıkaracağız. Bu anlamlı günde olduğu gibi birlikteliğimizi artırmalıyız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Yazarlar