İzmir BUSADER'den AIDS'e farkındalık etkinliği

BUSADER'den AIDS'e farkındalık etkinliği

01.12.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

BUSADER'den AIDS'e farkındalık etkinliği

BUSADERden AIDSe farkındalık etkinliği

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)-İZMİR'de, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER), 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında, farkındalık için bir dizi etkinlik düzenledi.
Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Dünya AIDS Günü kapsamında stant açtı. Günün her saati yoğunluğun yaşandığı caddede vatandaşlara AIDS ile ilgili broşür dağıtılıp, bilgiler verildi, anketler yapıldı. Ayrıca isteyen kişilerle birebir görüşmeler yapılarak, akıllara takılan sorulara yanıt verildi. Ayrıca 'Korkma, korun', 'Test yaptır' ve 'Yalnız değilsin' yazılı dövizler taşınarak hastalığa dikkat çekildi.
BUHASDER Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, "1 Aralık Dünya AIDS Günü, tüm dünyada bu hastalığa farkındalık yaratmak için kutlanmaktadır. Amacımız hastalığın tüm dünyadan yok olmasını sağlamaktır. Bu hastalığın, geçişi önlemek istenmektedir. Tedavi edilen kronik bir hastalıktır. Yeni çıkan ilaçlarımız sayesinde günde 1-2 ilaç alarak tedavi olunmaktadır. Aynı zamanda hastalığın bulaşması önlenmektedir. Bu nedenle erken teşhis son derece önemlidir. Bağışıklık sistemimizi tuttuğu için erken teşhisle tedavi mümkün olabilmektedir. Bu kişiler de bulaştırıcılıktan çıkmaktadır" dedi.
FOTOĞRAFLI