İzmir CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN: “İSTİFA EDENLER HIRSLARINA YENİK DÜŞTÜ”

CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN: “İSTİFA EDENLER HIRSLARINA YENİK DÜŞTÜ”

13.02.2014 - 13:13 | Son Güncellenme:

.

CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN: “İSTİFA EDENLER HIRSLARINA YENİK DÜŞTÜ”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ile birlikte İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Engin, partiden ayrılanlarla ilgili “Arkadaşlarımız hırslarına yenik düşerek, onurlu görevlerini devam ettirmediler. Bu arkadaşlarımıza üzüldüğümü ve acıdığımı ifade ediyorum. Türk siyasi tarihinde parti değiştirenlerin, partisine yanlış yapanların hep cezalandırıldığını biliyoruz. Bu arkadaşlarımızın da kaderi öyle olacak” dedi.
İlçe Başkanı Bektaş Gül ve aday adaylarının katıldığı toplantıda konuşan Engin, “CHP’liler disiplinli, çalışkan ve sorumluluk sahibi insanlardır. Ama tabii ki haksızlıklara zaman zaman sesini yükselten, isyan eden ve sorgulayan bir camiayız biz. Biat kültüründen değil sorgulayan bir kültürden geliyoruz. O yüzden bunları da normal karşılıyoruz” diyerek, bundan sonraki disiplinsizlikleri, partiye zarar veren davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceklerini dile getirdi.
“HIRSLARINA YENİK DÜŞTÜLER”
İstifa eden partililerle yollarına devam etmek istediklerini ancak onların hırslarına yenildiklerini savunan Engin, “Partinin kendilerine verdiği onurlu görevi sürdürmek istemiyorlar. Onurlu üyeliği kabul etmeyip, yeni arayışlar içerisine giriyorlar. Ben bu arkadaşlarımıza üzüldüğümü ve acıdığımı ifade ediyorum. Türk siyasi tarihinde parti değiştirenlerin, partisine yanlış yapanların hep cezalandırıldığını biliyoruz. Bu arkadaşlarımızın da kaderi öyle olacak. Ayrıca partimizden aday olamayıp DSP’ye ya da başka partiye giden döneklere, siyaset cambazlarına da vatandaşlarımız ve partililer de itibar etmez. İzmirlilerin oylarını CHP’nin referans gösterdiği adaylara oy vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“PARTİLERİNE GERİ DÖNSÜNLER”
Öte yandan, Parti Meclis’nde belirlenen ilçe adayları listesinin toplumun değişim ihtiyacına cevap vermek için çıktığını aktaran Engin, “Bu arkadaşlarımızın tamamı 10-15 yıl görevleri sürdürmüşlerdir. Aslında o arkadaşlarımıza da İzmir’de elde edeceğimiz büyük başarıya ortak etmek için partide kalmalarını ve partilerine geri dönmelerini istiyorum” diye konuştu.
“ADAY LİSTESİ KESİNLİKLE DEĞİŞMEYECEK”
Önümüzdeki dönemde listelerde kesinlikle değişiklik olmayacağını söyleyen Ali Engin, "Hiçbir ciddi kurum sabah başka öğlen başka bir aday göstermez. Parti Meclisi’nden geçen adaylar sahaya çıktı ve çalışıyorlar. Öyle bir değişiklik olmayacak" şeklinde konuştu.
“AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRIN”
Belediye başkan adaylarına ilişkin Merkez Yönetim Kurulu kararlarının değiştirilmesine tepki gösteren Çiğli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Önder Özdemir ve bir grup partilinin açlık grevini de değerlendiren Engin, “Siyasette böyle bir şey yok. Bu arkadaşlarımız zaten partiden istifa ettiklerini söylüyorlar. Bir an önce sonlandırmalarını istiyoruz. Bu hukuki ve siyasi bir şey değil. Yanlış buluyoruz, önümüzdeki günlerde gereğini yapacağız” dedi.
"KÖTÜ SINAV VERİLDİ"
Engin, ayrıca şunları kaydetti: “AKP İzmir’de bir Bayındır bekliyor. Onun kurgusunu yapmaya çalışıyorlar. Bunun hüsran ile sonuçlanacağına inanıyorum. Artık tek kale maç yapıyoruz. Şu anda Tire ve Bayındır'da erken zafer ilan edildi. Gerek görev almayan 15 belediye başkan adayımıza, aday adayımıza, meclis üyelerine katkıları için teşekkür ediyorum. Kervan yoluna devam edecektir. Sorumluluklarımız var. Kötü sınav verilmiştir. Aday adaylarının geçmişte söyledikleri, davranışları arasında ne kadar tutarsızlık olduğunu ibretle izliyorum. İzmirliler de bizden sokağa çıkmamızı, çalışmamızı bekliyor. Yeniden sosyal demokrat yönetimlerin devamını istiyor.”
"KOCAOĞLU İSTİŞARE İÇİN ANKARA’DA"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’ya çağrılmasını da değerlendiren Engin, “Bazı aday adayı arkadaşlarımız birkaç gündür Ankara’ya gitti. Adayları Merkez Yürütme Kurulu değiştiremez. Parti Meclisi kararı ile değiştirilir. PM’nin de yeniden toplanması gerekir. Bu toplantı olmayacaktır. Toplantı yapılmamalıdır. Sayın Kocaoğlu istişare için çağrılmış olabilir. Arkadaşlarımızın itirazları var” diye konuştu.
“ZAFERİ KIRGIN ARKADAŞLARIMIZLA YAŞAYACAĞIZ”
Levent Piriştina ise yaşan süreçteki tepki ve protestoları doğal karşıladığını belirterek, “81 ilin ilçelerinde tüm siyasi partilerin buna benzer özellikle propaganda döneminin yorgunluğundan kaynaklanan tepkiler vermesini çok doğal karşılıyorum. Bu protestolar sadece CHP’ye özel değil, farklı örneklerini sizler de takip ediyorsunuz. İnşallah 30 ilçede CHP iktidarını, kırgın olarak ifade edilen arkadaşlarımızla birlikte yaşayacağız” dedi.