İzmir ENGELLİLER EBRU SANATÇILARINA TAŞ ÇIKARTTI

ENGELLİLER EBRU SANATÇILARINA TAŞ ÇIKARTTI

14.06.2014 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

ENGELLİLER EBRU SANATÇILARINA TAŞ ÇIKARTTI

Ege İş Kadınları Derneği ‘nin(EGİKAD) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen ebru kursunda engelliler birbirinden güzel eserlere imza attı. EGİKAD’ın sosyal sorumluluk çerçevesinde bir ay önce Deniz Ticaret Odası ile başlattığı 15 engelli için ebru kursu başarılı bir şekilde sürüyor. Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi üyesi engellilerin katıldığı Ebru Sanatçısı Zeynep Bulut’un eğitmenliğini yaptığı deniz temalı ebru kursunda engelliler kısa sürede işin inceliklerini öğrenirken, birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı.
Karşıyaka’da Zeynep Bulut’a ait ebru atölyesinde EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, EGİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hülya Polat ile engelliler bir araya gelerek çalışmaları yerinde inceledi.
HARİKALAR YARATMIŞLAR
Zihinsel, ortopedik, işitsel engellilerin ebru kursunda kısa sürede ortaya çıkardıkları eserlere hayran kaldıklarını ifade eden EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, burada DTO İzmir Şubesi ile doğru bir proje seçtiklerini bir kez daha gördüklerini söyledi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplumun engellilere karşı sorumlu olması gerektiği bilinci ile bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Elmasoğlu, “Atölyede 15 engellinin harikalar yarattığını gördük. Ebru zor bir sanat olmasına rağmen kısa sürede çok yol almışlar. Bu bizleri çok mutlu etti. Kursumuz devam ediyor. Kısa süre içinde tamamlanacak. Daha sonra buradaki güzel eserleri sergileyeceğiz. Bu sergiden elde edilecek gelirleri de engelliler ve Aileleri alacaklar. Bu projenin ardından da yine sosyal sorumluluk projelerimize devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç ise engellilerin azminin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, EGİKAD ile yeni projelerde de birlikte olmayı ümit ettiklerini söyledi. Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hülya Polat ise bu tip projelerle engellileri meslek sahibi yaparak iş hayatında yer almasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Polat, daha önce de bu tip projelerle birçok engelliyi iş sahibi yaptıklarını kaydetti.