İzmir Hayvanseverler Kanun Değişikliği İstedi

Hayvanseverler Kanun Değişikliği İstedi

18.12.2016 - 14:34 | Son Güncellenme:

.

Hayvanseverler Kanun Değişikliği İstedi

İZMİR (AA) - İzmirli hayvanseverler, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik taleplerini içeren taslak çalışmalarının bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) öncülüğünde Konak Belediyesi önünde bir araya gelen hayvanseverler, sokak hayvanları sorununun çözümü amacıyla yaklaşık 2,5 yıl önce hazırladıkları ve ilgili bakanlığa sundukları kanun değişikliği taslak çalışmasının hayata geçirilmesi talebiyle eylem yaptı.

HAYTAP Temsilcisi Gülgün Hamamcıoğlu, yaptığı basın açıklamasında, sokak hayvanları sorununun çözümsüz olmadığını belirtti.

Bu işe yeterince kaynak ayrılması ve emek verilmesi halinde sorunun çözülebileceğini, bu noktada eksik olan şeyin işin yönetimi olduğunu savunan Hamamcıoğlu, "Sunduğumuz taslak 2,5 sene geçmesine rağmen TBMM'ye getirilip kanunlaşmamış, bu süre zarfında yüzlerce can itlaf edildi." dedi.

Haberin Devamı

Hamamcıoğlu, yapılması gerekenin Türkiye'ye uygun strateji planlarının hazırlanması ve kaynakların plan dahilinde kullanılması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gerekli düzenlenemelerin yapılması, üretim çiftliklerinde hayvan satışlarının engellenmesi, medya ve eğitim kurumları aracılığıyla hayvanlara karşı toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflenmelidir. En az 5 sene ithalat ve üretimin durdurularak, barınaklardan hayvan sahiplendirilmesinin özendirilmesini, hayvanı terk eden kişilere yabancı ülkelerde olduğu gibi ağır cezalar verilmesini, yasaklı köpek yerine, bu cinsleri dövüşlerde ve kötü niyetlerle kullanan kişilerin cezalandırılmasını ve folklorik de olsa dövüşlerin yasaklanmasını talep ediyoruz. Yasa taslağının, bir an önce talep ettiğimiz maddeler de eklenerek Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkarılmasını talep ediyoruz."