İzmir Işılay Saygın, ölüm yıldönümünde anıldı

Işılay Saygın, ölüm yıldönümünde anıldı

28.07.2020 - 12:23 | Son Güncellenme:

Işılay Saygın, ölüm yıldönümünde anıldı

Işılay Saygın, ölüm yıldönümünde anıldı

TÜRK siyasetinin önemli isimlerinden olan ve 72 yaşında yaşamını yitiren Turizm ve Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, birinci ölüm yıldönümünde genel başkanlığını yaptığı 'Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği - İWSA' tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Türkiye'nin en genç belediye başkanı, ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı olan Işılaya Saygın'ı anmak için Buca Belediyesi Işılay Saygın Gençlik Merkezi'nde tören düzenlendi. Tören öncesinde, ilk olarak Saygın'ın anısına lokma dağıtıldı. Ardından törene geçildi. Törene, Emekli Kaymakam ve Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Bozkuş, Saygın'ın eski dostları, gazeteciler ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Hayatı boyunca Türk siyasetine ve kadının toplumdaki konumunun yükseltilmesi ile ilgili yaptığı bakanlık ve belediye başkanlığı dönemindeki icraatları ile dikkat çeken Saygın, için IWSA Genel Başkanı Jale Gelgör, bir konuşma yaptı. Gelgör, "Işılay Saygın toplumun her kesimine özellikle de kadınlar ve çocuklara devletin şefkat elini uzatmış bir isimdir. Bizlerde dernek olarak onun yaptıklarının takipçisiyiz. Vatanına ve milletine adanmış bir ömür yaşadı. Şimdi ise çıkardığı çağdaş yasalar, eğitim kurumları ve vizyonu ile aramızda yaşamaya devam etmektedir" dedi. Konuşmaların ardından Saygın'ın hayatının anlatıldığı filmin sonrası tören son buldu.

Törenin ardından Saygın'ın Buca Eski Mezarlığı'ndaki mezarı ziyarete edilip, çiçek bırakılıp, dua edilmesiyle anma programı sona erdi.

Işılay Saygın, 27 Temmuz 2019 tarihinde nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü İzmir'deki bir hastanede yaşamını yitirmişti.

Kahraman DURAK / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI