İzmir İzmir Barosundan "Saat Uygulaması"Na Tepki

İzmir Barosundan "Saat Uygulaması"Na Tepki

15.12.2016 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

İzmir Barosundan Saat UygulamasıNa Tepki

İZMİR (AA) - İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi"nin ciddi tehlikeler oluşturduğu ve verimsizlikler yarattığını savunarak, uygulamayı eleştirdi.

Haberin Devamı

Özcan, İzmir Barosunda düzenlediği toplantıda, "yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi" kararının sonuçları araştırılmadan ve uzmanlara danışılmadan verildiğini, bazı ailelerin kız çocuklarını zifiri karanlıkta gitmek zorunda kaldıkları için güvenlik gerekçesiyle okula gönderilmediğine tanıklık ettiğini ileri sürdü.

Uygulamadan çocukların olumsuz etkilendiğini, verimsizliğe yol açtığını savunan Özcan, şunları kaydetti:

"Özellikle büyük şehirlerde okulların yetersizliği nedeniyle 9 bin 700 okulda ikili öğretim sistemi uygulanmakta, sabahçı öğrenciler saat 07.00'deki derse yetişebilmek için en geç 06.30'da evden çıkmakta ve güneşi ancak ikinci derste görebilmektedir. Sabahları gözümüz görerek, emniyet içinde işimize okulumuza gidebilmek için en kısa zamanda 7 Ekim 2016 tarihli ve 2016/9154 sayılı kararname ile verilen karardan geri dönülmeli, kış saati uygulamasına geçilerek saatler geri alınmalıdır. Ya da eğitim sisteminde ikili eğitimden vazgeçilerek çocukların gelişimine uygun saatlerde eğitim verilmesini içeren bir düzenleme yapılmalıdır."