İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bayrak değişimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bayrak değişimi

12.04.2022 - 11:51 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bayrak değişimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde bayrak değişimi

İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı ilk birleşiminde encümen ve ihtisas komisyonlarının üyeleri seçimle belirlendi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkan Vekilliği'ne İsmet Orhan seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ise Murat Aydın oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Oturumda Suat Çağlayan'dan boşalan İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkan Vekilliği görevine CHP Meclis Üyesi İsmet Orhan seçildi.

ÖZUSLU GÖREVİ AYDIN'A DEVRETTİ

Meclis oturumunun başında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevine CHP Meclis Üyesi Murat Aydın'ın seçildiğini açıkladı. Tüm meclis üyelerinden helallik isteyerek geride kalan tartışmaların İzmir için yapıldığını ifade eden Özuslu, "Bugüne kadar onurla sürdürdüğüm CHP Grup Başkan Vekilliği görevini Murat Aydın arkadaşıma devretmiş bulunuyorum. Bu bir nöbet değişimidir. Siyaset uzun süreli bir yoldur. Önemli olan bu yolda size tevdi edilmiş, sizin üstlendiğiniz görevleri layıkıyla, onurunuzla yürütebilmektir. Üç yıl boyunca bu ilkelerden ve partime sadakatten ayrılmayarak görevimi sürdürdüm" diye konuştu.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

Meclis oturumunda encümen ve ihtisas komisyonları için de seçim yapıldı. Gizli oy yöntemiyle yapılan encümen seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi encümen üyeliklerine Yeşim Tekoğlu, Erhan Uzunoğlu, Serkan Kalmaz, Nilüfer Bakoğlu Aşık ve İlhan Özköse seçildi. ESHOT İdare Encümeni üyeleri ise Kazım Çam, Memet Maltepe ve Ali Gül oldu. 24 ihtisas komisyonunun üyeleri ise oy birliğiyle seçildi.

(DHA)

FOTOĞRAFLI