29.04.2024 - 14:19 | Son Güncellenme:
DHA
İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde pasta şefi Ali Altun'un eşliğinde pasta eğitimlerine başladı. Büyük ilgi gören etkinliğe, farklı şehirlerden onlarca şef adayı katıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, "Merkezimizde hem Türkiye'nin gastronomi kültürünü koruyacak hem de dünya mutfağını ünlü şeflerden öğrenmeye devam edeceğiz" dedi.
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde uzman şeflerin katılımıyla düzenlediği kurs ve atölyelerine devam ediyor. Türk ve dünya mutfağına hakim şeflerin yetiştirilmesini amaçlayan merkezde verilen kurslara Fransız Pasta Eğitimi de eklendi. Eğitmenliğini şef Ali Altun'un üstlendiği 3 günlük kursa İzmir, Denizli, Aydın ve Manisa'nın yanı sıra Fransa'dan pasta şefi adayları katıldı. Kurs süresince toplam 18 Fransız pastası aslına uygun şekilde hazırlandı.
'YETENEKLERİNİZİ KEŞFEDİN'
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde hem Türkiye'nin gastronomi kültürünün korunması ve yaşatılmasına hem de şef adaylarının dünya mutfağını uzman şeflerden öğrenmesine imkân sunmaya devam edeceğiz. Eğitim ve atölyelerimizi artıracak ve alanında uzman şeflerimizi ağırlayacağız. Yeteneklerini keşfetmek isteyen, mutfağa ilgi duyan her yaştan yurttaşımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.
'TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ'
Türkiye dışında da eğitimler veren Altun, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nde keyifli 3 günlük bir eğitim gerçekleştirdik. Merkezin sunduğu ortamlar katılımcıların sektörde profesyonel mutfaklarda yabancılık çekmemesi açısından çok önemli. Kursumuzu ilerleyen günlerde burada tekrar tekrar düzenleyeceğiz" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI