Karşıyaka Öğrencisine cinsel istismardan yargılandığı davada beraat etti

Öğrencisine cinsel istismardan yargılandığı davada beraat etti

12.06.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

Öğrencisine cinsel istismardan yargılandığı davada beraat etti

Öğrencisine cinsel istismardan yargılandığı davada beraat etti

İZMİR'in Karşıyaka ilçesindeki bir ilkokulda, şu an 22 yaşında olan öğrencisi C.G.'ye 2010-2014 yılları arasında sözlü ve fiziki cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan İngilizce Öğretmeni M.E., davanın 5'nci duruşmasında beraat etti. M.E.'nin, bir başka öğrencisine de cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle daha önce yargılandığı ve yine beraat ettiği öğrenildi.
Karşıyaka'da bulunan bir ilkokulda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan M.E. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, öğrencisi C.G.'ye 2010-2014 yılları arasında sözlü ve fiziki olarak cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen yıl Nisan ayında dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, M.E.'nin C.G.'ye ilk başlarda yakın davrandığı, yazısını beğendiği için tahtaya yazılması gereken bir takım metinleri kendisinin yazmasını istediği, daha sonra C.G.'den öğrencilerin sınav notlarını deftere geçirmesini istediği, bunu da okulda bulunan bilişim odasında yaptırdığını ve bu sırada C.G. ile baş başa kalmak için yanlarına gelen diğer öğrencileri uzaklaştırdığı belirtildi. M.E.'nin, bilişim odasında birçok defa C.G.'ye sözlü ve fiziki cinsel istismarda bulunduğunun iddia edildiği iddianamede, C.G.'nin 8'inci sınıfa gelip farkındalığı arttığı zaman konuyu diğer arkadaşlarıyla paylaştığını ve birlikte rehber öğretmenine gittikleri, konunun bu şekilde ortaya çıktığı ifade edildi.
İzmir 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında savunması alınan tutuksuz sanık M.E., hakkındaki iddiaları reddederken, tanık olarak dinlenen okulun 2 rehber öğretmeni ise böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Davanın 4'üncü duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, olay sonrasında anksiyete bozukluğu nedeniyle psikolojik tedavi alan C.G.'nin rahatısızlığının herhangi bir sebepten kaynaklanmış olabileceğini, geriye dönük ifadelerin yeterli somut delil sayılamayacağını belirterek, şüpheden sanık yararlanır ilkesince M.E.'nin beraatini talep etti.
İKİNCİ BERAATİ
Geçen Salı günü görülen 5'inci duruşmaya C.G., Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avuaktları Yeşim Aydın, Aybüke Özdoğan, Zeynep İrem Durmaz ile sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, M.E.'nin beraatine hükmetti. Öte yandan, M.E.'nin daha önce de bir başka öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı ve beraat ettiği öğrenildi.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)