İzmir ÖDEMİŞ’TE KUMPİR GÜNÜ

ÖDEMİŞ’TE KUMPİR GÜNÜ

09.06.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

ÖDEMİŞ’TE KUMPİR GÜNÜ

Geçtiğimiz yıllarda fiyat pahalılığıyla gündeme gelen patateste bu yıl fiyat düşüklülüğü yaşanırken, Ödemiş Anaokulu da Ödemiş patatesine dikkat çekmek için kumpir günü düzenledi.
Fiyat yüksekliği nedeniyle sık sık gündeme gelen patates, Ödemiş ilçesinde tarlada 10 kuruşa kadar düştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’in ilçe belediyeleri Ödemiş’teki tarımsal kalkınma kooperatifleri üzerinden patates alımına karar verirken, hükümet yetkilileri de konu ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ödemiş Anaokulu da, Ödemiş patatesine dikkat çekmek için kumpir günü düzenledi. Etkinliğe, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş belediye meclis üyesi Zekeriya Karabıyık, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program Okul Müdürü Mahmut Altay’ın Ödemiş için patatesin öneminden bahsederek şunları kaydetti:
"Ödemiş kumpiri ulusal anlamada marka oluşturulabilecek kalitede üretilmektedir. Türkiye’de patates denilince akla Ödemiş’in patatesi gelmektedir. Bizde okul olarak ünlü Ödemiş patatesinin kamuoyunda bilinmesini artırmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Patates kullanarak birbirinden güzel ikramlar hazırlayan velilerimize teşekkür ederim" dedi.