İzmir Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu'ndan Aydın-Denizli otoyolu açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu'ndan Aydın-Denizli otoyolu açıklaması

14.01.2022 - 15:13 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu'ndan Aydın-Denizli otoyolu açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlundan Aydın-Denizli otoyolu açıklaması

İZMİR, (DHA)-ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akdeniz Bölgesi'ne gelen turistlerin Ege Bölgesi'ne ulaşımını kolaylaştıracak Aydın-Denizli otoyolunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, bölgeler arasındaki bağlantının yüksek standartlı, hızlı ve güvenli şekilde sağlanacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapım çalışmaları devam eden Aydın-Denizli otoyoluyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ulaşım ve Lojistik Master Planı doğrultusunda planlı yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, 97 kilometresi Aydın'da, 66 kilometresi Denizli'de olmak üzere toplam uzunluğu 163 kilometre olan Aydın-Denizli Otoyolu'nda çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Aydın-Denizli Otoyolu'nun temelini 16 Kasım 2020 tarihinde attıklarını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin önemli turizm ve tekstil bölgelerinden Aydın ve Denizli'nin, mevcut İzmir Aydın Otoyolu ile İzmir Limanı'na ve yapımı tamamlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ile Marmara Bölgesi'ne ve aynı şekilde Akdeniz'e bağlantıları yüksek standartlı, hızlı ve güvenli şekilde otoyol ile sağlanacaktır. Akdeniz'e gelen turistlerin de Ege Bölgesi'ne ulaşımı kolaylaşacaktır" dedi.
Projedeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
"Aydın-Denizli Otoyolu güzergahının yaklaşık 82 kilometrelik kesiminde yapım çalışmalarına başlanılmış olup, 8 kilometrelik kesimde reglaj çalışmaları tamamlandı. Otoyol bünyesinde toplam 405 menfezden 180'i tamamlandı, 58'inde çalışmalar devam ediyor. Toplam 95 köprünün 10'unda ve toplam 13 viyadüğün 7'sinde çalışmalara devam ediyor."

'BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUMUZU 29 BİN 500 KİLOMETREYE ÇIKARACAĞIZ'
2003-2021 döneminde Türkiye'nin ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 1 trilyon 145 milyar liralık harcama gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, bu yatırımlar içinde yaklaşık 698 milyar lira ile ilk sırayı karayolu yatırımlarının aldığını ifade etti.  Karaismailoğlu, "Bizim için 'Durmak yok, yola devam.' Cumhuriyet'imizin 100'üncü kuruluş yıldönümüne kadar; bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 500 kilometreye, tünel uzunluğumuzu 720 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 771 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu da 3 bin 841 kilometreye çıkaracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI