Kahramanmaraş Okay: Çerkeslerin acılarını paylaşıyoruz

Okay: Çerkeslerin acılarını paylaşıyoruz

20.05.2021 - 13:35 | Son Güncellenme:

Okay: Çerkeslerin acılarını paylaşıyoruz

Okay: Çerkeslerin acılarını paylaşıyoruz

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 'Büyük sürgün' olarak bilinen Çerkes sürgünü ve soykırımının 157'nci yıldönümü nedeniyle  yayımladığı mesajında, "Büyük sürgünün bu yıl dönümünde Çerkes kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Çerkeslerin tarih boyunca yaşadıkları Kafkasya'da onurlu bir mücadele verdiklerini kaydeden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 21 Mayıs 1864 sürgününün tarihin en karanlık sayfalarından biri olduğunu belirtti. Okay, mesajında şöyle dedi:

"Çerkes ve Kafkas halklarının maruz kaldığı sürgün ve soykırım tarihin en acımasız ve karanlık sayfalarından birisidir. Tarih boyunca yaşadıkları Kafkasya'da onurlu bir mücadele ve direniş gösteren Çerkes halkı, ne acıdır ki hak hukuk tanımaz bir politikayla, soykırıma uğramış ve sürgün edilmiştir. Bu insanlık dışı süreçte Çerkeslerin zulme ve işgale karşı verdikleri kahramanca mücadele asla unutulmayacaktır. Büyük Sürgün’ün bu yıl dönümünde Çerkes kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz."

FOTOĞRAFLI