Merkez Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiren hemşire Sel, “Dolu dolu sarılacağımız günler uzak değil”

Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiren hemşire Sel, “Dolu dolu sarılacağımız günler uzak değil”

09.05.2021 - 12:37 | Son Güncellenme:

Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiren hemşire Sel, “Dolu dolu sarılacağımız günler uzak değil”

Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiren hemşire Sel, “Dolu dolu sarılacağımız günler uzak değil”

Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA) - KARABÜK Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan hemşire Nagehan Sel, koronavirüs nedeniyle Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiriyor. Anneler Günü’nü görev başında geçiren hemşire Sel, “Dolu dolu sarılacağımız iyi günler çok da uzak değil" dedi.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servis bölümünde çalışan 21 yıllık hemşire Nagehan Sel, koronavirüs salgını nedeniyle Anneler Günü’nü çocuğundan ayrı geçiriyor. Anneler Günü'nde 16 yaşındaki oğluna sarılamayan hemşire Sel, aşılama çalışmaları ile durumun her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

“HEM ANNE, HEM DE SAĞLIKÇI OLMAK TARİF EDİLEMEZ BİR ZORLUK”

Hem anne, hem de sağlık çalışanı olmanın zorluklarından bahseden hemşire Nagehan Sel, “16 yaşında bir erkek çocuk annesiyim. Annelik bir kadına verilen en güzel ve en kutsal mertebedir. Annelik, ‘Ona gelmesin. Bana gelsin’ demenin, yüreğinde ve yaşantında vücut bulmuş halidir. Hem sağlık çalışanı, hem de anne olmak ise tarif edilmez bir zorluktur. Ama aynı zamanda da bir ayrıcalıktır. Sonuçta sağlıkçı bir annenin çocuğuysanız, hem her daim özel bir hemşireye sahipsiniz, hem de eli en hafif hemşirenin en sevilen hastasısınızdır” dedi.

“SARILIP ONU RAHATLATAMAM EN YIPRATICI DUYGULAR ARASINDAYDI”

Çocuğu korktuğunda sarılarak rahatlatamamanın kendisi için ben büyük zorluklardan olduğunu söyleyen hemşire Sel, “Pandemi süresinde yaşadığım zorlukların en başında, çocuğumun yüzünde gördüğüm endişe ve korku ifadesi var. Sosyal mesafe açısından, sarılıp onu rahatlatamam en yıpratıcı duygular arasındaydı. Fakat inanıyorum ki, dolu dolu sarılacağımız iyi günler çok da uzak değil. Geçen Anneler Günü'nde çocuğum benim elimi öpüp bana sarılmadı. Beni kucaklayamadı. Bu yıl, geçen yıla oranla aşının da bulunmuş olması ile birlikte rahatlayıp daha rahat nefes alabiliriz. Umarım ki bundan sonraki günler çok daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI