Karabük Ramazan Bayramı'na Doğru

Ramazan Bayramı'na Doğru

13.06.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

.

Ramazan Bayramına Doğru

KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Kemal Çeber, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Çeber, mesajında, toplumsal yaşamda önemli bir yeri bulunan bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günler olduğunu belirtti.

Bu mübarek günde insanların dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirlerini kucaklaması gerektiğini ifade eden Çeber, şunları kaydetti:

"Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. Bayramlarda birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe dönük umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle bayramınızı en içten duygularımla kutlarım."

Haberin Devamı

- Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan

Bakan Yardımcısı Ceylan da bayramların, millet olarak dayanışma, kaynaşma, birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı, sevgi, dostluk, kardeşlik ve manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği günler olduğunu kaydetti.

Rahmet ve bereketin inkişaf ettiği bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını aktaran Ceylan, şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle şehit ailelerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin bayramını kutluyor, huzur ve barışa vesile olmasını diliyorum. Bu ülkede huzur istemeyenlerin tüm gayretlerine rağmen, bu güzel coğrafyada, bin yıldır var olan derin kültürel bağlarımız ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizleri kardeşçe ilelebet bir arada tutacaktır. Hem Ramazan Bayramı'nın hem de Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizi seçeceğimiz 24 Haziran seçimlerinin heyecanı içerisindeyiz.

Haberin Devamı

Eminim ki milletimiz, 16 yıldır büyük fedakarlık ve özveriyle ülkemizin her bir tarafına sayısız hizmetler yapmış AK Parti'mize ve Cumhur İttifakı'na önceki seçimlerden de daha yüksek bir oy oranıyla destek vermeye devam edecektir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 24 Haziran'da kazanacağımız zafer, hem içerideki, hem de dışarıdaki hainlere vurulacak en ağır darbe olacaktır. İnşallah kazanacağımız bu zaferle de 24 Haziran'da iki bayramı birden yaşamış olacağız. Bayram dolayısıyla direksiyon başına geçen vatandaşlarımızdan bu sevinçli günlerimizi mateme çeviren kazaların yaşanmaması için trafik kuralları konusunda daha duyarlı olmalarını ve hız yapmamalarını da özellikle istirham ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve sağlık getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Haberin Devamı

- KBÜ Rektörü Polat

Polat ise Karabük halkının Ramazan Bayramı'nı kutladı.

İslam alemi olarak büyük bir heyecanla sonuna yaklaşılan ramazan ayını tamamlayarak hep birlikte Ramazan Bayramı'nı kutlayacaklarını vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"İyi değerlerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir bayramı daha yaşamının mutluluğu içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."