Karabük Taşeron İşçilerin Kadro Başvuruları Başladı

Taşeron İşçilerin Kadro Başvuruları Başladı

03.01.2018 - 13:09 | Son Güncellenme:

.

Taşeron İşçilerin Kadro Başvuruları Başladı

Belediyelerde 400 bin ve kamuda 450 bin işçinin yapılan düzenlemenin ardından kadroya geçişleri için başvurular başladı.
Karabük Belediyesi bünyesinde çalışan 687 taşeron işçi, kadroya geçiş başvurularını Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde yapmaya devam ediyor.
696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Karabük Belediyesi bünyesinde çalışan 687 işçi için resmi süreç başlatıldı.
Karabük Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde 2015 yılında işe girdiğini söyleyen 32 yaşındaki Aslıhan Tan, kadroya geçmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek,” Umutluyduk. En azından beklemesek bile kadro isteğimiz vardı. Tüm belediye çalışanlarına hayırlı olmasını istiyorum” dedi.
42 yaşındaki Zafer Demircan’dan mutlu olduklarını kaydederek 11 ay önce işe girdiğini kaydetti.
19 yıldır temizlik işlerinde çalıştığını kaydeden 45 yaşındaki İrfan Karaağaç ise, kadro için evraklarını hazırlayarak teslim ettiklerini söyledi.
11 Ocak’ta sona erecek başvuruların ardından süreç, ‘tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı’, ‘ilana itirazlar’, ‘itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı’, ‘sınavın gerçekleştirilmesi’, ‘sınav kuruluna itiraz’, ‘itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı’ şeklinde devam edecek. Hak sahipleri, 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.