Kars ARPAÇAY’DA EVDE BAKIM HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

ARPAÇAY’DA EVDE BAKIM HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

04.03.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

.

ARPAÇAY’DA EVDE BAKIM HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde yürütülen evde sağlık hizmeti kapsamında, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında tedavilerinin takibi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından aralıksız devam ediyor.
Randevu sistemine dayalı olarak yürütülen evde sağlık hizmetleri; hastaların tercih ve durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan programa göre hastalar evde ziyaret edilerek, bakım ve tedavileri yapılıyor.
İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sinem Aslan, Sağlık Memuru Celal Demirpınar ve Ebe Nurhan Kahriman tarafından yürütülen sağlık hizmetinde hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri ve hastaya ev ortamında uygulanabilecek tıbbi müdahaleler ziyaretler esnasında yapılarak hasta yakınları da konu hakkında bilgilendiriliyor ve sağlık ihtiyaçları tam anlamıyla karşılanıyor.
Yürütülen sağlık hizmetleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, son yılarda ülkede gerçekleştirilen sağlık hizmetlerinin en önemlilerinden biri olan evde bakım hizmetiyle vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının evlerine kadar götürülmesinin çok önemli ve devrim niteliğinde bir gelişme olduğunu belirtti.