Kars KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

02.09.2014 - 15:53 | Son Güncellenme:

.

KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, karın ağırısıyla doktora giden vatandaşlara, doktorların ‘sudandır’ demesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, son günlerde Kars’ta sularla ilgili birtakım asılsız haberler yapıldığını ve karan ve bağırsak ile ilgili problemlerle doktora giden vatandaşlarımıza hastalıklarının sebebinin sudan kaynaklandığının söylenmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
Kars’ta vatandaşlara verilen içme sununun şaşal sudan daha kaliteli olduğunu ifade eden Karaçanta; “Uzun zamandan beri özellille basın aracılığıyla, internet yoluyla, sanal ortamda suların bozuk olduğu, hatta sulardan dolayı hastalıkların yayıldığı, işte çocuklarda hastalıklar görüldüğü, doktorlarımızın; ‘aman sulara dikkat edin’ dediği bzileri son derece üzüyor” dedi.
Su ile ilgili Erzurum ve Trabzon’da tahliler yaptırdıklarına dikkat çeken Başkan Murtaza Karaçanta; “Biz bununla ilgili sayın valimizinde bilgisi dahilinde DSİ Bölge Müdürlüğü’müz ve personelleriyle birlikte ilgili barajlarda incelemelerde bulunduk. Bayburt Barajı’nda incelemelerde bulunduk. Barajdan çıkan ve bizim arıtma tesislerine giren suyun tahlillerini aldık. Bu tahlil sonuçları Erzurum ve Trabzon’da neticelendi. Ve bugün elmize gelen sonuçlarda mevcut suyumuzda her hangi bir sıkıntının olmadığı gibi çok kaliteli kaynak suyunun olduğu, hatta DSİ Bölge Müdürlüğü’müzün sayın başkan yardıcımıza dediği, ‘Suyunuz o kadar kaliteli ki, bugün Kars’ta marketlerde satılan şaşal sularından daha kalitelidir’ sözleride bizlerin haklılığını birkez daha ortaya koymuştur” diye konuştu.
Şehire verilen suyla ilgili bakteri tahlilleri de yaptırdıklarını da belirten Başkan Karaçanta, “Şehre verdiğimiz suyun hastalıklara neden olacak bakteri üretmesinden kaynaklı bir tahlil yaptırdık. Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü’müzde tahlil sonuçları var. Bu tahlil sonuçlarına göre de baktari oranı sıfır. Hiçbir sıkıntı yok. Ama bu haberler niye böyle yayılıyor? Sayın doktorlarımız niye böyle bir şey söylüyor? Neye dayanarak böyle bir şey diyor? Anlamış değlim. Çünkü bir hekim açıklama yapacağı zaman, hastaya teşhisini koyduğu zaman elinde belgeleriyle kanıtı olması lazım. Bir vatandaş gidiyor karın ağrısından, bağırsak sıkıntısıyla hemen sayın doktorlarımız orrada diyorlarmış ki, ben vatandaşlardan duyuyorum. ‘aman sulara dikkat edin’, ‘sulardadır sıkıntı’ bunlar doğru değil. Bizim sularımızda her hangi bir sıkıntı yoktur” şeklinde konuştu.
Başkan Murtaza Karaçanta, Kars’ta belediye olarak yol ve kaldırım çalışmaları hız verdiklerini de kaydetti.