MerkezKars'ta eğitimde başarıyı artıracak 'KAFKAS' projesi tanıtıldı

Kars'ta eğitimde başarıyı artıracak 'KAFKAS' projesi tanıtıldı

27.10.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Kars'ta eğitimde başarıyı artıracak 'KAFKAS' projesi tanıtıldı

Karsta eğitimde başarıyı artıracak KAFKAS projesi  tanıtıldı

Bedir ALTUNOK- Volkan KARABAĞ/KARS, (DHA)- KARS'ta eğitimde akademik başarıyı artıracak 'Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri'nin (KAFKAS) tanıtımı yapıldı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki toplantıya Kars Valisi Ziya Polat, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya ve eğitim camiasından davetliler katıldı. Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan toplantıda konuşan Kars Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, 44 alt projesi olan KAFKAS'la öğretmen ve veli eğitimleri, kitap okuma, bilim, sanat ve müzik gibi etkinlikler yer aldığını söyledi. 
Kars’ta akademik başarıyı arttırmanın çabası içerisinde olacaklarını belirten Vali Ziya Polat, “Eğitim, eğitim, eğitim derken sadece akademik başarı değil, bunu hep söylüyorum bizim amacımız; iyi insan ve ahlaklı nesil yetiştirmek, devletine milletine, bayrağına, diline, atasına bağlı evlatlar yetiştirmek. Biz aklı da, kalbi de iyi olan çocuklar istiyoruz. Biz aklı ve kalbi, devletin, milletin yarınını düşünerek atan çocuklarımızın bizi yönetmesi istiyoruz. Bu imzayı siz öğretmenler atacaksınız. Projemize emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, yaklaşık 1,5 aydır gece gündüz demeden çalışıyorlar, zümre toplantıları yapıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımızın, STK'larımızın görüşleri alındı, kurumlarımızla ortak çalışmalar yapıldı. Biz şunu yaptık anlayışıyla değil, bir ekip ruhuyla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Tabii akademik başarı, maalesef sistemin önümüze koyduğu sonuçlardan biri. Kars'ta akademik başarının nasıl artırırız unun çabası içerisinde olacağız" dedi.
​'RİZE'DEKİ TURNUVALARA KESİNLİKLE KATILACAĞIZ'
Daha önce 4'üncü sınıflarda il merkezinde Kars Belediyesi'nin destekleriyle pilot uygulama yaptıklarını ifade eden Vali Polat, "İnşallah sene sonunda verimli olduğunu düşünürsek il geneline yayacağız. Şu an zeka oyunlarında Kars’tan hiçbir takımımız turnuvalara gitmedi. Bu sene nisan ya da mayıs ayında Rize’deki turnuvalara kesinlikle katılacağız. Şu an 24 öğretmenimizin eğitimine başladık. Onu da belediyemiz, valiliğimiz, özel idaremiz üstlendiler. O öğretmenlerimiz sahaya yayılıp çocuklarımıza, öğretmenlerimize eğitim verecekler inşallah. Zeka oyunlarının da akademik başarıya etkisinin nasıl olduğunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Tabii akademik başkanın yanında biraz önce çocuklarımızı ve onları yetişen öğretmenimizi gördük, kendi çocuklarımız ne güzel çaldılar, söylediler, yüreğimize dokundular. Kendi çocuğumuzun çalmasını istiyorum, kendi çocuğumun tiyatro yapmasını istiyorum" diye konuştu. 
KAFKAS HEDEFLERİ
 Kars'ta uygulanacak olan KAFKAS'la il genelinde belirlenen eğitim hedeflerine daha kolay ulaşılabilmesi, tüm okullar ve eğitim kurumlarında arzu edilen başarıya ulaşılması için yapılan çalışmaların bütününü oluşturuyor. Proje kapsamında; çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak, başarılarını artıracak kitap okuma, eğlenerek öğrenme, zeka oyunları, matematik şenlikleri, bilişsel beceri, manevi değerler eğitimi, proje yazma, deneme sınavları, sosyal-kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle Kars'ta eğitimdeki başarının büyük ivme kazanması bekleniyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI