Kayseri ANADOLU YAYIN PLATFORMU, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

ANADOLU YAYIN PLATFORMU, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

31.05.2014 - 10:48 | Son Güncellenme:

.

ANADOLU YAYIN PLATFORMU, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan'ın başkanlığını yürüttüğü Anadolu Yayın Platformu yönetimi yerel kanalların sorunlarının çözümü için bir dizi ziyarette bulundu.
Anadolu Yayın Platformu yönetim kurulu ilk önce Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun'u ziyaret etti. Ziyaret esnasında en önemli gelişme RTÜK'ün almış olduğu lisans ücreti ve ödeme takvimine ilişkindi. Plaftorm Başkanı Sinan Burhan, 220 bin TL'lik ödemenin yüksek olduğunu belirterek, ''Lisans ücretleri düşürülmelidir. Eğer bu ücretler düşürülmezse bile bu ödeme 10 yıla yayılmalıdır. Şu anki durum 6 ayda 220 bin TL istenmektedir. O nedenle bu kadar kısa süre içerisinde bu rakamlar ödenemez. Bu yüzden ödeme 10 yıl içinde ve yıllık yapılmalıdır'' önerisinde bulundu. Burhan'ın bu önerisine RTÜK Başkanı Davut Dursun destek verdi ve Meclis'te kanunla bir değişiklik yapılabileceğini belirtti.
ELİTAŞ: ''YEREL KANALLARA RESMİ İLAN VERİLEBİLİR''
RTÜK Başkanı Davut Dursun'un ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile de görüşen platform yöneticileri, Mustafa Elitaş'tan lisans ücretlerinin düşürülmesi ve 10 yıla yayılmasına ilişkin söz aldılar. Elitaş, ayrıca resmi ilanların yerel kanallara da verilebileceğini söyledi.
TÜARKSAT GENEL MÜDÜRÜ ENSAR GÜL: ''YEREL KANALLANI UYDUYA ÇIKARACAĞIZ''
Anadolu Yayın Platformu yöneticilerini kabul eden TÜRKSAT Başkanı Prof. Dr. Ensar Gül, yerel kanalların tamamının uyduya çıkması için gerekli desteği vereceklerini belirterek, ''Bizim yerel kanalları uyduya çıkartabilmemiz için Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan Lisans almaları gerekir'' diye konuştu. Ensar Gül, Türkiye dışından alınan lisanları RTÜK'ün kabul etmediğini de belirterek, ''O nedenle lisanlar Türkiye'den olmalıdır'' dedi.
KURTULMUŞ: ''YEREL MEDYA, DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR''
Platform üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u da ziyaret ettiler. Kurtulmuş, yerel medyanın demokrasinin teminatı olduğunu söyleyerek, ''Bizler, AK Parti Hükümeti olarak her daim yerel medyanın yanında yer alacağız'' ifadelerini kullandı.