KayseriBaşkan Büyükkılıç, havalimanı yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı

Başkan Büyükkılıç, havalimanı yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı

04.02.2024 - 11:18 | Son Güncellenme:

Başkan Büyükkılıç, havalimanı yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı

Başkan Büyükkılıç, havalimanı yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri'de yapımı tamamlanan ve yılda 8 milyon yolcunun kullanması planlanan havalimanı yeni terminal binası hizmet vermeye başladı. Dün, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan ve saat 23.15’te Kayseri’ye inen uçakta bulunan yolcuları karşılayan Başkan Büyükkılıç, yeni havalimanını kullanan ilk 4 yolcuya günün anısına Erciyes tatili hediye etti. Yeni terminal binasında incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Başkan Büyükkılıç, “Şehrimize yakıştı. Anadolu’nun bağrındaki Kayseri’de hem Kapadokya’ya hem Erciyes Kayak Merkezi gibi bir değerimize kültürün ve gastronominin kenti Kayseri'ye güzel hizmetler vereceğine inanıyorum” dedi.
'KAYSERİ'YE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİNE İNANIYORUM'
Yeni terminal binasının bölge turizmine de önemli katkıları olacağını belirten Memduh Büyükkılıç, "Hem Kapadokya’ya hem Erciyes Kayak Merkezi gibi bir değerimize kültürün ve gastronominin kenti Kayseri'ye güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Havalimanımızın, bu terminal binası yapılmadan önce yaklaşık 2 milyonun üzerinde kapasitesi vardı. Yeni terminal binasıyla bu sayı 6 milyona, hatta zorlanırsa 8 milyona erişebilecek. 6 tane körük ile malumunuz burada yolcularımızın gideceği ve uçağa bineceği boyut söz konusu. Yine, 7’nci uçağın park edeceği büyük bir alan söz konusu 19 tane de uçağın park edeceği bir ortam söz konusu. Bütün bunların yanında yolcularımız otoparka girdikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan içeriye geliyor. Uçağına biniyor. Otoparkımız 4 katlı. 640 araçlık bir kapasitesi mevcut. Güzel bir sonuç. Hakikaten heyecanlıyız ve keyifliyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte sayın cumhurbaşkanımızın Kayseri’ye olan teveccühü ile Kayserimizi vatandaşlarımıza yakışan projelerle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI