Kayseri CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK SALDIRIYI KINADI

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK SALDIRIYI KINADI

10.10.2015 - 16:23 | Son Güncellenme:

.

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK SALDIRIYI KINADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ankara’da ki patlamayla ilgili olarak, "Toplumda korku yaratmak isteyenler başarıya ulaşamayacaktır" dedi.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ve diğer milletvekili adayları ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Arık, "Barışı haykırmak için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya giden STK üyeleri, meslek odası mensupları, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlarımıza yönelik menfur saldırı Türkiye’de kardeşliğe ve birlikte yaşama arzusuna yapılan bir saldırıdır. Öncelikle kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın terörün her türlüsünü lanetliyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar ve Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz" dedi. Arık, "Ankara’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Onlarca insanımız yaşamını yitirirken, yüzün üzerinde de yurttaşımızın yaralandığı bilgisini üzüntü ile öğrendik. Öncelikle şunu söylemek isteriz ki, toplumda korku yaratmak, toplumu kamplaştırarak kardeş kavgasını körüklemek isteyenler hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. 7 Haziran seçimleri öncesinde kirli ellerin devreye girdiğini ve sonrasında ülkemizde terör olaylarının hızla tırmandırıldığını üzülerek görüyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin, üstelik ülkenin başkentinin göbeğinde katıldığı bir mitingin güvenliğinin sağlanamaması, iki ayrı bombanın alanda onlarca kişinin ölümüne neden olmasında hükümet ve yetkililerinin de büyük sorumluluğu vardır" ifadelerinin kullandı.
CHP’li Arık ayrıca, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim çalışmalarımızda şehit haberleri nedeniyle müzik kullanmıyorduk. Ankara’dan gelen kahreden haberin ardından da tüm Türkiye’de olduğu gibi kentimizde de tüm etkinlikleri iptal ettik. Umut ederiz ki bu olay son olur" diye konuştu.