İncesu 360 yıllık kervansaraya yoğurt pazarı kuruldu

360 yıllık kervansaraya yoğurt pazarı kuruldu

06.11.2020 - 13:49 | Son Güncellenme:

360 yıllık kervansaraya yoğurt pazarı kuruldu

360 yıllık kervansaraya yoğurt pazarı kuruldu

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde 360 yıllık Merzifonlu Karamustafapaşa Kervansarayı içine yoğurt pazarı kuruldu. 360 yıllık geleneğin yeniden başladığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa İlmek, her cuma İncesu'da tarihi kervansaray içine yoğurt pazarının kurulacağını söyledi.
İncesu Belediyesi İlçe'nin sembollerinden olan Merzifonlu Karamustafapaşa Kervansarayı içine yoğurt pazarı kurdu. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden gelen vatandaşların ziyaretine açılan pazarda İncesu'lu üreticiler tarafından üretilen yoğurt, peynir, tereyağ ve yumurta satılıyor. Her cuma günü kervansaray içine kurulacak pazar, bugün Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve meclis üyelerinin katılımı ile açıldı.
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek yaptığı açıklamada " İncesu Osmanlı başta olmak üzere birçok döneme ait tarihi eser bünyesinde bulunduran bir ilçe. İncesu ilçemizin sembollerinden olan ve 1660 yılında Merzifonlu Karamustafapaşa tarafından yaptırılan külliyemiz bir sosyal etkinliğinde yanında şimdi de geleneksel yoğurt pazarımızın yapıldığı yer oldu. Burada İncesu'lu üreticilerimizin getirdikleri başta yoğurt olmak üzere tüm ev ürünleri pazarda satılacak. Her Cuma günü kurulacak bu pazarda vatandaşlarımız hem alışveriş keyfi hem de tarihi kervansarayı gezme fırsatı yaşayacaklar" dedi.

FOTOĞRAFLI