Kayseri KAYSERİ’NİN EN UZUN İKİNCİ PARKI TALAS’TA

KAYSERİ’NİN EN UZUN İKİNCİ PARKI TALAS’TA

22.02.2014 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

KAYSERİ’NİN EN UZUN İKİNCİ PARKI TALAS’TA

Talas Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesinde görüntü kirliliği oluşturan kömürcülere ait işyerlerinin de bulunduğu alanda, engellilerden yetişkinlere kadar her kesime hitap eden 70 bin metrekarelik Kayseri’nin en uzun ikinci parkı hizmete açıldı.
Deliçay’ın devamdaki parkın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Savruk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, Büyük Birlik Partisi teşkilatları ve belediye başkan adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 10 yıllık görev süresi boyunca Talas’ta 795 bin metrekare yeşil alan yaptıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, 95 bin metrekare yeşil alandan bugün 795 bin metrekareye ulaştıklarını belirterek, “34 bin nüfusta kişi başına 3,3 metrekare yeşil alan düşerken bugün 6,6 orana yükseldi.” dedi. Parkı 1 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını anlatan Başkan Yıldırım, “Bütün parklarımızda sulama ve aydınlatma tam otomasyon oldu. Sudan ve aydınlatmadan yüzde 60 tasarruf ediyoruz. İki hafta sonraki açacağımız Halef Hoca Caddesindeki mesire alanındaki bütün kontroller cep telefonu üzerinden sağlanıyor. 50 noktada 242 adet modern kondisyon aleti kurduk. 20 noktadan fazla yerde mini futbol sahaları yaptık. Talas’a en modern imalatlar yaptık” diye konuştu.
Başkan Yıldırım, son günlerde açılışların artmasına dikkat çekerek, “Bizler inanan, davası olan insanlar olarak asla şehrimize ve milletimize küskünlüğümüz olmaz. Siyasetin algısı başkadır, siyasetin kararını verenler vicdanlarda değerlendirilir. İnsana küsmek olmadığı için son ana kadar hizmet etmek boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.
Parka Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesiyle ilgili de konuşan Başkan Yıldırım, şunları söyledi:
“Günler, makamlar, mevkiler geçer ama insanın en önemli hasleti vefadır. İki cihanın sevgilisi ‘kula teşekkür etmesini bilmeyen Allah’a şükretmesini bilmez’ buyuyoruz. O açıdan bu parkla beraber bir güzel ismi de yaşatıyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun köyünün ismi Talas’tan gitme olan Elmalı’dır. Yani Yazıcıoğlu hemşehrimiz sayılır. Buradan gittiği için değil, adam gibi adam olduğu için isminin yaşaması gerekirdi. Ülkemize hizmet eden herkese vefa borcumuz var.”
Talas’ta bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili kısa değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım, “Hava sporlarında dünyadaki 3 önemli noktadan biri olduk. Şuanda tarihi dokudaki çalışmalara bu yıl ve gelecek yol çok daha iyi anlayacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından engelliler için oyun alanlarından modern çocuk oyun alanlarına, dinlenme alanlarından yeşil alanlara, yürüyüş parkurundan açık hava spor aletlerine ve otoparktan mini futbol sahasına kadar toplumun her kesimine hizmet eden park, edilen dua ve kesilen kurdeleyle hizmete girdi. BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, Başkan Yıldırım’a Muhsin Yazıcıoğlu tablosu hediye etti. Başkan Yıldırım açılışta parkta yer alan mini futbol sahasındaki çocuklarla futbol oynadı.