Kayseri KAYSO’dan 'Finansal Okur Yazarlık' eğitimi

KAYSO’dan 'Finansal Okur Yazarlık' eğitimi

19.04.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:

KAYSO’dan 'Finansal Okur Yazarlık' eğitimi

KAYSO’dan Finansal Okur Yazarlık eğitimi

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) bünyesinde kurulan Akademi Platformu’nda 'Finansal Okur Yazarlık ve Mali Tablolar Analizi' konulu eğitim semineri düzenlendi.
Online düzenlenen eğitim seminerine, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve KAYSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Özgür Demirtaş, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ve KAYSO üyeleri katıldı. Kripto paralar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Alkin, Türkiye’nin kripto para kullanımında dünyada dördüncü sırada yer aldığını belirterek, günlük işlem hacminde zaman zaman 1 milyar dolara kadar çıktığını söyledi. Prof. Dr. Alkin, Merkez Bankası'nın kripto para kullanımını alıp satmayı değil, alışverişlerde kullanmayı yasakladığını da belirtti.
Küresel enflasyon rakamlarına değinen Prof. Dr. Alkin, "1970’li yıllarda gelişen ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki enflasyon farkı sadece üç puandı. Ama 1980’li yıllara geldiğimizde biz enflasyonist büyümeyi keşfettik. Ancak hiç bir zaman gelişmiş ülkelere yaklaşamadık. 2008 krizinden sonra enflasyon konusunda bütün ülkelerin ciddi bir mücadele verdiğini görüyoruz. Gelişmekte olan ülkelerde şuan enflasyon yüzde 3 civarında. Gelişmiş ülkelerde ise yüzde sıfırla bir arasında. Bizim gibi ülkelerde enflasyonun yükselişi kâbustur, gelişmiş olan ülkelerde ise enflasyonun yükselişi canlılık belirtisidir" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI