Kayseri Kocasinan Akademi yıl sonu sergisi açıldı

Kocasinan Akademi yıl sonu sergisi açıldı

23.05.2022 - 12:35 | Son Güncellenme:

Kocasinan Akademi yıl sonu sergisi açıldı

Kocasinan Akademi yıl sonu sergisi açıldı

Öykü GENÇ/KAYSERİ,(DHA)- KOCASİNAN Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kocasinan Akademi kursiyerleri tarafından üretilen eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi, düzenlenen törenle açıldı.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Kocasinan Akademi gerçekten bir marka haline gelmiş. Ben bunu gelmeden de duymuştum. Geldikten sonra bir kere daha duydum. Bu sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir şeydir. Aynı zamanda terapi merkezi gibi. İnsanlara özellikle annelerimize, ablalarımıza o iş evlerinin stresinden, hayatın stresinden uzaklaştırıp, hayata tekrardan başka bir bakış açısıyla bakmalarını sağlayan  bir alan. Benim annem Kocaeli'de bazen çok dertli oluyordu. Bizi özlüyordu. Sürekli telefonla görüşüyorduk. Bir gün eve gittim. Annemin konuşması, giyimi, okuması  değişmiş. 'Anne sana ne oldu?' dedim. Bana 'Ben artık vali annesiyim, belediyenin halk eğitim kurslarına gidiyorum. Kendime dikkat etmem lazım'  dedi. Aslında psikolojisi düzelmişti. Kendine güveni gelmişti. 7'den 70'e tüm Kocasinan'a hizmet eden böyle bir akademiyi bu noktaya getiren belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, "Kocasinan Akademi 6 yaşında. Buradaki hanım kardeşlerimiz geleneksel el sanatlarından tutunda farklı farklı alanlarda güzel eserleri gün yüzüne çıkartıyor. İşin bir diğer tarafında da akademi ismine yakışır bir şekilde eğitim faaliyetleri de yürütüyoruz. Kocasinan Akademi'de sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emin Erdoğan hanımefendinin çağrısıyla başlamış olan okuma-yazma seferberliğine ilk defa destek veren Kayseri'deki Kocasinan Akademi oldu. Burada birden çok büyüğümüz okuma-yazma öğrendi. Hala da okuma-yazma kurslarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI