Kilis ÜNİVERSİTEDE YAĞLIK ZEYTİN FİDANLARI ÜRETİLİYOR

ÜNİVERSİTEDE YAĞLIK ZEYTİN FİDANLARI ÜRETİLİYOR

24.02.2016 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

ÜNİVERSİTEDE YAĞLIK ZEYTİN FİDANLARI ÜRETİLİYOR

Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde yer alan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) Kilis yağlık zeytin fidanları üretiliyor
7 Aralık Üniversitesi’nde “Organik Tarıma Uygun Zeytin Çeşitlerinin Biyoteknolojik Yöntemlerle Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” projesi uygulanmaya başlandı. Bu proje ile üniversite bünyesinde yer alan TUAM’da Kilis yağlık zeytin fidanları üretiliyor. Proje İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılı GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında destekleniyor.
Üniversitede zeytin fidanı üretimiyle ilgili bilgi veren 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizde daha önce birçok bitkinin üretimini gerçekleştirdik ve Kilis halkına satışa sunduk. Şimdi de merkezimizde uygulanan proje kapsamında yağlık zeytin fidanları üretiyoruz. Bu fidanları da yine organik zeytin üreten Kilisli çiftçilerimize dağıtacağız” dedi.