Kırklareli Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası

Kırklareli'de Darbe Girişimi Davası

14.06.2017 - 18:47 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Tutuklu sanık Bayrak: ''Askerlik mesleğini seçtiğim için çok pişmanım. Nasıl bir meslek ise hem kahraman hem de vatan haini yapıyor''

Kırklarelide Darbe Girişimi Davası

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılaması sürüyor.

Haberin Devamı

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan ikinci duruşmanın öğleden sonraki devam eden oturumunda, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık hazır bulunduruldu.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk'ün mütalaasının ardından savunma yapan astsubay çavuş Cemalettin Bayrak, mütalaayı kabul etmediğini söyledi.

Askerlik mesleğinde 25 günlük iken tutuklandığını anlatan Bayrak, 11 aydır suçlu olmamasına rağmen tutuklu olduğunu ileri sürdü.

Görevini iyi yapmayan herkesi kınadığını vurgulayan Bayrak, ''Meslekte 25 gün mesai yaptım. Suçum olmadığı halde 11 aydır tutukluyum. Bu durumu ve görevini iyi yapmayan herkesi kınıyorum. Askerlik mesleğini seçtiğim için çok pişmanım. Nasıl bir meslek ise hem kahraman hem de vatan haini yapıyor. Tahliyemi talep ediyorum.'' diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

- ''Eşim ölürse bundan mahkeme heyeti suçludur''

Tutuklu sanık İsmail Tunç ise savunmasında, suçsuz yere tutuklu olduğunu öne sürdü.

Kendisiyle aynı konumdaki bazı sanıkların tutuksuz yargılandığını iddia eden Tunç, mahkemeye olan güveninin sarsıldığını belirtti.

Tutuklanmasının ardından eşinin yaşadığı zor durumdan dolayı kanser olduğunu ifade eden Tunç, ''Eşim kanser oldu. Tedavi görmeye başladı. Eşim ölürse bundan mahkeme heyeti suçludur. Eşim tedavi görmeye başladı. Çocuğum da bakımsız kaldı ve başkalarına 'anne ve baba' diyor. Benimle aynı konumdaki diğer sanıklar tutuksuz yargılanıyor. Baklavacılar, kavurmacılar, damatlar aklanmaktadır. Adalet bunun neresindedir. Mahkemeye olan güvenim sarsıldı.'' dedi.

Duruşmada, 8 sanığın mütalaaya ilişkin savunmaları tamamlandı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.