KırklareliKıvırcık Koyun Eti Markalaşma Yolunda

Kıvırcık Koyun Eti Markalaşma Yolunda

03.05.2017 - 09:57 | Son Güncellenme:

.

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yaklaşık 6 yıl önce koruma altına alınan kıvırcık koyunu ırkının geliştirilmesi ve etinin markalaştırılması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Kıvırcık koyunu etinin markalaşması için yürütülecek çalışmalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Ortan toplantıda yaptığı konuşmada, kıvırcık koyun etinin Kırklareli'nin bir sembolü haline geldiğini belirterek, markalaşma ve coğrafi işaret alma konusunda yapılması gereken çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Toplantıya, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri katıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ