Kırklareli "Sihirli Ellerin Ritmi" Korosu İlk Konserini Verdi

"Sihirli Ellerin Ritmi" Korosu İlk Konserini Verdi

08.12.2017 - 15:08 | Son Güncellenme:

Kırklareli'de down sendromlu, otizmli ve bedensel engellilerin oluşturduğu "Sihirli Ellerin Ritmi" korosu ilk kez sahne aldı Engelliler Umut Spor Derneği Başkanı Bircan: "Engelli öğrencilerimiz ilk kez sahnede olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Bundan sonraki hedefimiz koromuzun dünyaya açılması"

Sihirli Ellerin Ritmi Korosu İlk Konserini Verdi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de down sendromlu, otizmli ve bedensel engellilerin oluşturduğu "Sihirli Ellerin Ritmi" korosu, ilk konserini verdi.

Haberin Devamı

Engelliler Umut Spor Derneğince yaklaşık 1 yıl önce engellilerin öz güvenlerinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla oluşturulan koro, Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Heyecan ve mutlulukları yüzlerinden okunan engelliler müzik aletleri ile seslendirdikleri şarkılarla katılımcıların da beğenisini topladı.

Engelliler Umut Spor Derneği Başkanı Nihal Bircan, konser sonrası yaptığı konuşmada, 1 yıl önce 11 engelliden oluşan koronun ilk kez sahne aldığını söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu dile getiren Bircan, oluşturdukları koronun çok güzel yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

Koro olarak hedeflerinin büyük olduğuna dikkati çeken Bircan, "Engelli öğrencilerimiz ilk kez sahnede olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor. Bundan sonraki hedefimiz koromuzun dünyaya açılması. Biz burada müzik ile uğraşan engellilerin bazı davranışlarındaki gelişimlerinde önemli farklar gözlemledik. Müzik engellilerimize gerçekten çok iyi geldi. Engellilere fırsat verildikçe herşeyi başarabilecekler. En büyük engel bence sevgisizliktir. Bu nedenle sevelim ve fırsat verelim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konseri dinleyen Vali Orhan Çiftçi de büyük keyif aldığını belirterek, engellilere her zaman destek vermeye özen gösterdiklerini söyledi.

Engellilerden Çağdaş Emrah Kahya ise koroda bulunmanın ve ilk kez konser vermenin heyecanını yaşadığı bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Çiftçi, öğrencilere hediyeler verdi.