Kırşehir Aeü'de Pilot Üniversite Süreci Değerlendirildi

Aeü'de Pilot Üniversite Süreci Değerlendirildi

07.11.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

Aeüde Pilot Üniversite Süreci Değerlendirildi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) pilot üniversite sürecinin değerlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, YÖK tarafından ilan edilen pilot üniversiteler arasında AEÜ'nün de bulunduğu ifade edilerek YÖK Değerledirme Takımı ile Bağbaşı Yerleşkesi Yunus Emre Salonu'nda toplantı yapıldığı aktarıldı.

AEÜ Rektörü Vatan Karakaya'nın pilot üniversite kapsamında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdiği vurgulanan açıklamada, projelerin uygulanması için Kalkınma Bakanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiği dile getirildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Rektör Karakaya, AEÜ'nün jeotermal ve tarımda pilot üniversite seçildiklerine işaret ederek, "Jeotermal, Kırşehir için gizli bir hazine gibi ve onu ortaya çıkarmak için birçok proje geliştirdik." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YÖK Dış Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Mesut Güner ise, AEÜ'nün pilot üniversite seçilmesinden dolayı Rektör Karakaya’yı tebrik ederek, bölgesel ihtisaslaşmada üretilen 7 projenin kalite sürecine katkısının değerlendirildiğini kaydetti.