Kırşehir KAYITLAR ÖNCESİ DOÇ.DR. CENGİZ ŞAHİN’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

KAYITLAR ÖNCESİ DOÇ.DR. CENGİZ ŞAHİN’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

22.08.2014 - 18:22 | Son Güncellenme:

.

KAYITLAR ÖNCESİ DOÇ.DR. CENGİZ ŞAHİN’DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Ahi Evran Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı ve Ahi Evran Akademisyenler Derneği Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin, yaklaşan üniversite kayıtlarından öncesi açıklamalarda bulundu.
Şahin, ‘Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemlerinin açıklanmasıyla sürec tamamlandı’ dedi.
Şahin açıklamasında, “Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmekte her bir üniversite öğrencisi adayının kayıtta mağduriyet yaşamaması için kayıt yaptıracağı üniversitenin web ana sayfasında ya da öğrenci işleri daire başkanlıkları sayfalarında yapılan açıklamaları dikkatle takip etmeli adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek.
Öğrencilerin herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için şimdiden hazırlıklarını tamamlamaları gerekmekte” şeklinde konuştu.
Ek yerleştirme konusunda da bilgi veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Cengiz Şahin, “Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2014-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. (Merkezi Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.) Ek yerleştirme tercih ücreti 10 TL olacak” ifadelerini kullandı.