Kırşehir Kırşehir'de şehit aileleri 'bocce' turnuvalarına hazırlanıyor

Kırşehir'de şehit aileleri 'bocce' turnuvalarına hazırlanıyor

22.06.2022 - 23:19 | Son Güncellenme:

Kırşehir'de şehit aileleri 'bocce' turnuvalarına hazırlanıyor

Kırşehirde şehit aileleri bocce turnuvalarına hazırlanıyor

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 'Cennet Vatanın Kutsal Emanetleri Projesi' kapsamında düzenlediği bocce eğitimleri başladı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen 'Cennet Vatanın Kutsal Emanetleri Projesi' kapsamında şehit ailelerine bocce eğitimi verildi. Düzenlenen bocce eğitimine Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, şehit aileleri, gönüllü gençler katıldı. Ahi stadında düzenlenen eğitimde 12 şehit ailesi ve 12 gönüllü genç Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Adem Doğan tarafından bocce hakkında bilgilendirilerek temel hareketleri öğrendi. Takımlar halinde oyun oynayan aileler hem kaynaştı hem de spor yaptı. Şehit ailelerinin sportif faaliyetler sayesinde hem sağlıklı yaşayacaklarını hem de kaynaşma sağlanacağını belirten Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, “Projemizin ilk etkinliği olan Bocce eğitimlerini proje paydaşımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığıyla başlatmış bulunuyoruz. Şehit ailelerini bir araya getirerek kaynaştırma amacındayız. Bu sayede hem sağlıklı yaşam için spora bir adım atacaklar hem de eğlenme fırsatı bulacaklar” dedi.
Şehit babası Emin Erdem ise, “Bizlere bu etkinliği sunduğu için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler şehit ailesiyiz ama burada da diğer şehit ailelerimizle birlikte büyük bir aile olduk. Böylesi sportif faaliyetler sayesinde eğlenceli vakit geçirme imkânı bulduk. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI