Kırşehir Yurtta karantinada kalan vatandaş: Devletimizden Allah razı olsun

Yurtta karantinada kalan vatandaş: Devletimizden Allah razı olsun

30.04.2020 - 14:19 | Son Güncellenme:

Yurtta karantinada kalan vatandaş: Devletimizden Allah razı olsun

Yurtta karantinada kalan vatandaş: Devletimizden Allah razı olsun

Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA) - KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında İngiltere’den Kırşehir'e getirilerek Fatma Bacı Kız Yurdu'nda karantina altına alınan Gökhan Kadakal (37), "Ben çok Avrupa ülkesi gördüm ama bir devletin ilk defa bu kadar çok insanına sahip çıktığına şahit oluyorum" dedi. 
İngiltere'den Kırşehir'e 12 gün önce getirilen 252 Türk vatandaşı, koronavirüs tedbirleri kapsamında Fatma Bacı Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi. İngiltere’de restoranda şef olarak çalışan evli 1 çocuk babası Gökhan Kadakal da, yurda erleştirilen kişiler arasında yer aldı. Gökhan Kadakal, gözlem altında tutulduğu 12 günlük karantina sürecini telekonferans ile DHA'ya anlattı. Zor bir dönemden geçildiğini belirten Kadakal, "Mart aylarının başında İngiltere’de koronavirüs vaka sayıları artmaya başlamıştı. Eşim ve çocuğum Trabzon’da yaşıyor. Benim İngiltere’de yalnız yaşıyor olmam onları huzursuz etmişti. Virüs artınca biz de işyerlerimizi kapattık. Ben de en büyük çarenin Türkiye’ye dönmek olduğunu düşündüm. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre zarfında Türk yetkililerine mektuplar yazdım, mail attım. 15 Nisan’da Türk Konsolosluğu’ndan cevap geldi. 17 Nisan’da 'Türkiye’ye uçağınız var' dediler. Daha sonra Ankara Esenboğa Havalimanına iniş yaptık ardından da Kırşehir’e geldim. Bugün 12 gün oldu. 2 günümüz kaldı" ifadelerini kullandı.
'DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN'
Hayatı boyunca ilk defa bu kadar milletine sahip çıkan bir ülke gördüğünü söyleyen Kadakal, "Buranın çok güzel şartları var. Devletimizden Allah razı olsun. Polisimiz, sağlık çalışanlarımız, yurt personelleri sağ olsunlar bizimle çok iyi şekilde ilgileniyorlar. Normal şartlarda 3 öğün yemeğimiz geliyor. Ben çok Avrupa ülkesi gördüm ama bir devletin ilk defa bu kadar insanına sahip çıktığına şahit oluyorum. 6 aylık kızım var. Onun hasreti ben de çok var. İnşallah karantina süreci sonrası kızım ve eşime kavuşmayı bekliyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI