Kocaeli BAŞKAN DOĞAN, YABANCI MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN DOĞAN, YABANCI MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

07.05.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN DOĞAN, YABANCI MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ve Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Grund-Oberschule Bispingen okulları arasında değişim programı çerçevesinde İzmit’e gelen öğrenciler, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette 8 Türk, 8 Alman öğrencinin yanı sıra Almanya’dan gelen öğretmenler Tanja Oppolzer, Jörn Grosselfinger ve Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Sinan Sarı, Hande Sarı, Sevgi Demirkol ve müdür yardımcısı hazır bulundu. Alman grubunu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Doğan, İzmit ve belediye çalışmaları hakkında yabancı konuklarına bilgiler verdi. Kocaeli’nin iki denize komşu olan ve 3 bin yıllık tarihe sahip bir şehir olduğunu belirten Doğan, “Dünyada çok fazla ülke ve şehir gezen biri olarak söyleyebilirim ki İzmit, özellikle doğa olarak şanslı ve güzel bir şehir. Çok dar bir alanda çok yoğun bir nüfus yaşıyor. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla vergi veren şehri olma özelliğinin yanı sıra kişi başına düşen milli geliri en yüksek olan bir yerdir” dedi.
İzmit şehrinin gençler açısından güzel imkanlara sahip olduğuna da değinen Doğan, “Avrupa’nın en büyük su kayağı merkezini (weakbord) şehrimize yaptık. Bu merkezimizde Avrupa şampiyonasına ve dünya finallerine ev sahipliği yaptık. İzmit Belediyesi ve belediye başkanı olarak kurmuş olduğumuz gençlik birimizle gençlerimizi hem sosyal faaliyetlerde destekliyoruz, hem de Avrupa’da ki Euredesk merkezleriyle bağlantı kurmalarını sağlıyoruz. Mahallerimizde kurduğumuz gençlik merkezimizle gençlerin bir araya gelmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
İzmit Belediyesi tarafından gençler için hizmete açılan Sarısu Gençlik Kampı hakkında da bilgi veren Başkan Doğan, önümüzdeki günlerde gençlerin girişimcilik ruhunu geliştirmek amacıyla Girişimciler Merkezini hizmete açacaklarının müjdesini de verdi. 4 yıl içerisinde öğrencilere 20 binin üzerinde bisiklet dağıttıklarını, gençleri bisiklet kullanmaya teşvik ederek İzmit’i bisiklet şehri yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Doğan hedeflerinin 125 bin bisiklet olduğunu söyledi.
Uluslararası değişim programı kapsamında Cahit Elginkan Lisesi’nde öğrenim gören Ayça Doğan, Yağmur Şenyiğit, Zeynep Keçeci, Arzu Ak, Ezgi Erdem, Emir Aygan, Yunus Emre Aslan ve Nida Sarı isimli 8 öğrenci ile okul müdürü Ayhan Erin, görevli öğretmenlerden Hande Sarı, Sinan Sarı, Sevgi Demirkol’un 30 Mayıs’ta Almanya’ya gidecekleri öğrenildi. Başkan Doğan, konuklarına belediye binasını gezdirerek Belsa’nın terasından İzmit’i izletti.