Darıca Darıca'da kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Darıca'da kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

29.11.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

Darıca'da kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Darıcada kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA) – KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde düzenlenen Darıca Birol Güven Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi işbirliğiyle Darıca Birol Güven Kısa Film Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni, ilçede bulunan bir otelde yapıldı. Ödül törenine Darıca Kaymakamı Yüksel Ateş, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, senarist ve yapımcı Birol Güven ile çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada, 1'incilik ödülünü ‘Vira’ filmi ile Zafer Geyikçi aldı. Yakup Bektaş'ın ‘Kaybettiğimiz Şeyler’ kısa filmi 2'nci, Rıdvan Kaya'nın ‘Oyuncağım Orada Kaldı‘ kısa filmi ise 3'üncü oldu. Mansiyon ödülü ise ‘Sarsıntı’ filmiyle İbrahim Şen'e verildi. Yarışmanın 1'incisi 50 bin TL, 2'ncisi 25 bin TL, 3'üncüsü ise 15 bin TL'lik ödülünü aldı. Mansiyon ödülü ise 10 bin TL oldu.
Ödülün önümüzdeki yıl 200 bin TL olacağını belirten Birol Güven, “Seneye toplam ödülün 200 bin TL olması gerçekten çok önemli. İnşallah her yere ulaşır. Çünkü kısa filmciler, açık konuşalım para istiyorlar. Film çekmek için paraya ihtiyaçları var, çok iyi fikirleri var, çok iyi yaratıcılar, tek ihtiyaçları nakit para. Böyle ödül büyüdükçe inşallah bizim de katkımız büyüyecektir diye düşünüyorum” dedi
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, "Birol Güven ülkemiz açısından bir duayen. Darıcalı olması, bizim evladımız olması, bizim insanımız olması bizim için onur vesilesidir. İnşallah yüzyıllarca sürecek bir hikayenin aslına bakarsanız 2'nci basamağındayız. Ben ümit ediyorum ki, memleketimiz, Cumhuriyetimiz var oldukça bu coğrafyada Darıca Belediyesi ve Darıca Kaymakamlığı olduğu süre içerisinde Birol Güven isminin bu kısa film festivalleriyle birlikte yaşatılacağını umuyorum” şeklinde konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI