Kocaeli G20 GELECEK DÜNYA GELECEK TÜRKİYE PANELİ’NİN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI

G20 GELECEK DÜNYA GELECEK TÜRKİYE PANELİ’NİN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI

11.04.2015 - 16:54 | Son Güncellenme:

.

G20 GELECEK DÜNYA GELECEK TÜRKİYE PANELİ’NİN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI

G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli’nin ikinci oturumu Gebze Kültür Merkezinde ‘Dünya Ekonomisinin Geleceği’ konusu ile ele alındı.
Gebze Belediyesinin düzenlediği G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli’nin ikinci oturumunda ‘Dünya Ekonomisinin Geleceği’ ele alındı.
Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli’nin ikinci oturumunda ‘Dünya Ekonomisinin Geleceği’ kapsamlı şekilde ele alındı.
Merkez Bankası Para Politikası Kurul Üyesi Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan’ın moderatörlüğünü üstlendiği ikinci oturuma Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vedat Akgiray, Dünya Gazetesi ve SETA’dan Hatice Karahan, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan konuşmacı olarak katıldı.
İkinci oturumda konuşan Prof. Dr. Vedat Akgiray, “Dünyada her şey borca dayanıyor. Toplam alacak toplam borcu karşılamıyor. Bu borç ödenecek büyüklükte değil. Paradigma değişmeli” diyen Prof. Dr. Akgiray, “Bizim öz sermayeyle büyüme modeline geçmemiz lazım. Orta gelir tuzağından kurtulmak için bir değişiklik bir sıçrama yapmamız lazım. Sistemler ne kadar optimal tasarlansa da içindeki kişilerin iyi insanlar olması lazım. Yoksa yürümez. Mevcut sistem faizle borçlanmayı teşvik ediyor. Öz sermayeyle yatırımı ise vergilendiriyor, cezalandırıyor. Bu sistem değişmeli” diye konuştu.
Daha sonra söz alan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Değişen dünyada koşanlar trendinde olacak mıyız? Değişen dünyanın neresinde olacağız. Farklılaşmadan ve farkımızı ortaya koymadan bir yere gelemeyiz. Türkiye bugüne kadar büyük bir iş başardı ve şimdi yeni bir atılım yapmalıyız. Yatırım çekmek ve büyümek için bürokraside, yargıda ve eğitimde reform yapmalıyız” ifadelerini kullandı.