Gebze 5 kişinin öldüğü minibüs kazası davasında, kamu kurumlarındaki sorumlular hakkında suç duyurusu talebi

5 kişinin öldüğü minibüs kazası davasında, kamu kurumlarındaki sorumlular hakkında suç duyurusu talebi

22.06.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:

5 kişinin öldüğü minibüs kazası davasında, kamu kurumlarındaki sorumlular hakkında suç duyurusu talebi

5 kişinin öldüğü minibüs kazası davasında, kamu kurumlarındaki sorumlular hakkında suç duyurusu talebi

Erol POLAT/GEBZE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde 4’ü öğrenci 5 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı minibüs kazasında tutuklu olan araç sürücüsü Mehmet Özdemir’in yargılanmasına devam edildi. Gebze 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada mağdur avukatları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün sorumluların ifadelerinin alınmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
Kaza, 9 Kasım 2021 tarihinde Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıokka Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Özdemir yönetimindeki öğrenci servis midibüsü, kaldırımda yürüyen Birsen Giriş'e çarptıktan sonra kontrolden çıkıp köprüden dereye uçtu. Kazada kaldırımda yürüyen Birsen Giriş ile servis aracında bulunan öğrencilerden Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst ve Ege Yılmaz hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Kazada ağır yaralanan sürücü Mehmet Özdemir, tedavisinin ardından gözaltına alınarak sevk edildiği mahkeme tarafından 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklandı.
KAMU KURUMLARINDAKİ SORUMLULAR İÇİN SUÇ DUYURUSU TALEBİ
Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuklu sürücü Mehmet Özdemir, SEGBİS aracılığıyla katılırken, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatlarda salonda hazır bulundu. Duruşmada, mağdur avukatları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün sorumluların ifadelerinin alınmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Sürücü Mehmet Özdemir’in avukatı ise müvekkilinin uzun süredir tutuklu olması ve sağlık durumunun kötü olması sebebiyle tahliye edilmesini istedi. Diğer sanıkların avukatları ise bilirkişi raporuna itiraz ederek, başka bir heyetle yeniden bir rapor hazırlanması talebinde bulundu.
SÜRÜCÜSÜNÜN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, daha önce alınan kusur raporları, tarafların raporlara itirazı ve mevcut tüm belgeler ele alınarak kusur tespiti yönünden dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verildi. Sanık Mehmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 12 Ekim 2023 tarihine ertelendi.(DHA)
FOTOĞRAFLI