Akşehir Geri dönüşümde 'atmatıkla' ile ödül dönemi

Geri dönüşümde 'atmatıkla' ile ödül dönemi

22.09.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Geri dönüşümde 'atmatıkla' ile ödül dönemi

Geri dönüşümde atmatıkla ile ödül dönemi

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR, (Konya), (DHA)- KONYA'da bitkisel yağ, cam, kağıt gibi atıklarını geri dönüşüme teslim edenlere, kazanacaklara puanlara göre bisiklet ve tablet gibi ödüller verilecek.
Akşehir Belediyesi, 'sıfır atık' projesi kapsamında kentteki atık miktarını en aza indirmek için ödüllü 'atmatıkla' adlı bir geri dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında evlerindeki bitkisel atık yağ, karton ve kağıt, cam, plastik, pil, ilaç, metal, ahşap, tekstil, otomobil lastiği, ilaç atığı gibi geri dönüşüm yapılabilen atıkları olanlar, akıllı telefonlarına, tablet ve bilgisayarlarına indirecekleri 'atmatıkla' programıyla belediyeye teslim edebilecek. Atıkları teslim edenlere, kazandıkları  puanlarla bisiklet ve  tablet gibi hediyeler verilecek.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yüzde 94 Avrupa Birliği hibe desteğiyle yapılan atık su arıtma tesisi sayesinde Akşehir Gölü’ne saniyede 172 litre arıtılmış suyun verildiğini hatırlattı. Her atığın geri dönüşümüyle ülke ekonomisine milyonlarca katma değer sağlandığını söyleyen Akkaya, ''Bugünkü projemizde bu 'Sıfır atık' projemize katkı verecek önemli bir projedir. 'Atmatıkla' projemiz Türkiye’de ilk olan bir projedir” dedi.

​FOTOĞRAFLI

Yazarlar