Konya JANDARMA‘DAN ZİYARET

JANDARMA‘DAN ZİYARET

04.03.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

.

JANDARMA‘DAN ZİYARET

Konya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, yardımcısı Yarbay Ümit Fidan ve diğer askeri personelle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette jandarma'nın sorumluluk bölgesinde istismara veya şiddete uğrayan kadınların, konuk evine yerleştirilmesi ve kadınların buradan ayrılması halinde takip ve kontrollerinin yapılmasına yönelik hususlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Aile içi şiddet mağdurlarının yasal işlemlerinin yürütülmesinde kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasına yönelik yapılabilecek çalışmalarında değerlendirildiği ziyarette konuşan Albay Emin Dursun, “Mutlu ve huzurlu aile, gelişmiş bir toplum için kadına yönelik şiddete sıfır tolerans gösterilmeli. Jandarma Komutanlıklarımızda tüm personelimiz buna göre hareket ediyor. Aile içi şiddette temel neden eğitimsiz aile bireyleridir. Komutanlığımız emrindeki erbaş ve erlere askerlik sonrası oluşturacakları aile kurumlarının daha sağlıklı bilgilerle kurulması amacıyla önümüzdeki günlerde Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından evlilik öncesi eğitim faaliyeti düzenlenecek” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Karadeli’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sonunda günün anısına fotoğraf çektirildi.