Merkez Karatay Belediyesinden Filistin halkına destek mesajı

Karatay Belediyesinden Filistin halkına destek mesajı

18.05.2021 - 13:15 | Son Güncellenme:

Karatay Belediyesinden Filistin halkına destek mesajı

Karatay Belediyesinden Filistin halkına destek mesajı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)-KARATAY Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısının ilk oturumun konusu İsrail'in, Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları oldu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bizler millet olarak Filistin halkı özgürleşene kadar kardeşlerimizin yanlarındayız” dedi.

Karatay Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumunu, Belediye Başkanı Hasan Kılca başkanlığında gerçekleştirdi. Karatay Belediyesi’nin ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalar ile yeni projelerin görüşüldüğü ilk oturumda İsrail’in Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları da önemli bir gündem maddesiydi. Meclise sunulan çeşitli önergelerin okunup oylanmasının ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, okuduğu bildiriyle İsrail’in Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırılarını kınadı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Terör devleti İsrail, Ramazan Şerif'in başlangıcından itibaren düzenlediği hain saldırılar, işgal girişimleri ve zorbalıklarına, çocuk yaşlı veya kadın demeden onlarca masum Filistinliyi şehit ederek devam etmektedir. Gücü yalnızca masum çocuk ve kadınlara, mazlum Filistin halkına yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri dolayısıyla çok üzgünüz çok öfkeliyiz. Ancak bizleri daha da üzen, İsrail’in döktüğü bunca kana, yaptığı tüm bu saygısızlıklara karşın dünyanın birçok ülkesinden neredeyse hiç ses çıkmamasıdır.” dedi.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ” MESAJI

Filistin topraklarının işgal edilmesini, Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin ihlalini ve Filistinli kardeşlerimizin haklarının gaspını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Kılca, “Filistin halkı özgürleşene kadar, haklı davalarında kararlılıkla Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağımızı ilan ediyoruz. İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele eden, inançlarını ve vatanlarını savunurken katledilen bütün şehitlerimize rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de rabbimden acil şifalar temennisinde bulunuyorum. Kudüs’ün esenliğe, Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğe, Filistin topraklarının bağımsızlığa kavuşacağı günlerin yakın olduğunu ifade ediyor ve dünyanın pek çok yerinde zulüm altındaki tüm mazlumların kurtuluşu için Rabbimize dua ediyorum. Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI