Merkez PANKOBİRLİK Başkanı: Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz

PANKOBİRLİK Başkanı: Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz

18.01.2022 - 12:50 | Son Güncellenme:

PANKOBİRLİK Başkanı: Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz

PANKOBİRLİK Başkanı:  Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)- PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve aynı zamanda Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi  Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bir araya geldiği çiftçilere, ''Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz, karamsar bir hava yok. Kamuoyunun bildiği, kaygılandığı ölçüde bir kötü tablomuz asla yok. Dolayısıyla panikleyecek bir durumumuz çok şükür yok. Sizi kandırma ya da yanıltma lüksüm yok. Korkmadan yolumuza devam edeceğiz.'' dedi. 
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, göreve yeni geldikten sonra Konya'da ilçeleri ziyaret ederek hem bölgelerdeki tesisleri inceliyor, hem de çiftçilerle bir araya geliyor. Çiftçilerin sorunları dinleyen Erkoyuncu, Konya Şeker olarak şeker sektöründe Türkiye'de iyi durumda olduklarını belirtti. Erkoyuncu, şunları söyledi:
''Bugün umutsuz değiliz, kötü bir noktada değiliz. Özellikle gıda tarafında hiçbir sorunumuz yok. Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz, karamsar bir hava yok. Kamuoyunun bildiği, kaygılandığı ölçüde bir kötü tablomuz asla yok. Dolayısıyla panikleyecek bir durumumuz çok şükür yok. Sizi kandırma ya da yanıltma lüksüm yok. Korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu kurumlar kimsenin tekelinde değil, herkesin eşit hakkı var. Şeffaf ve adaletli olacağız. Pancar taban fiyatlarını devletimiz inşallah tatmin edici bir rakam verir; ama mevcut halde beklentilerin altında kalmayız.”  
Patates üretimini de değinen Erkoyuncu, ''Bu bölgede iyiden iyiye patates ekimi azalmış. Bunun başlıca sebeplerinden birisi fiyat, ikincisi ise su kaynağıdır.  Patates taban fiyatını da  ton olarak 2 bin 500 Lira olarak açıklıyoruz.  Patatesin de avansını buna göre vereceğiz. Tohum fiyatlarında 3 bin 900 Lira gibi bir fiyat belirlendi. O fiyatlardan tohum temin edilecek, gübre ve nakdi avanslarımız aynen devam edecektir. ''dedi.
FOTOĞRAFLI