Kütahya Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

07.12.2017 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

KÜTAHYA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Kırdar, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Kırdar, yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistinlilerin bugün hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklamasının olamayacağını aktaran Kırdar, şunları kaydetti:

"Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi geri çekmelidir. Filistin, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu zulmün karşısında durduk ve duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir.' şeklindeki ifadelerini, konuyla ilgili açıklamalarını ve bölgedeki sorunları daha derinleştirecek adımların atılmaması konusundaki ikazını destekliyoruz.''