Kütahya Avrupalı Kütahyalılar farkındalık toplantısında tanıştı

Avrupalı Kütahyalılar farkındalık toplantısında tanıştı

19.08.2014 - 13:42 | Son Güncellenme:

Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu üyeleri Kütahya’da düzenlenen farkındalık, tanıtım ve tanışma toplantısında bir araya geldiler.

Avrupalı Kütahyalılar farkındalık toplantısında tanıştı

Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu üyeleri Kütahya’da düzenlenen farkındalık, tanıtım ve tanışma toplantısında bir araya geldiler.
Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu Başkanı Adil Emsen de yaptığı konuşmada, Avrupa’da yaşayan yaklaşık 40 bin civarındaki Kütahyalıyı bir çatı altında toplamak üzere bir araya geldiklerini anlattı. Avrupa’daki Kütahyalılara her türlü desteği sağlamak adına birçok derneği federasyon çatısı altında birleştirdiklerini dile getiren Federasyon Başkanı Adil Emsen, “Amacımız, Avrupa’da yaşayan Kütahyalıları bir araya getirmek, onların zor zamanlarında yanlarında olmaktır. Bunun yanında kültürel geziler düzenlemek. Almanya’da okuyan ya da okumak isteyen Kütahyalı öğrencilerimize yardımcı olmak, Kütahya’yı tanıtıcı etkinlikler düzenlemek, Almanya ve Kütahya’daki işadamlarımızı bir araya getirmek gibi hedeflerimiz de bulunmaktadır” dedi.
Başkanlığını Yahya Çiçek’in yaptığı Bremen ve Çevresi Kütahyalılar Derneği, Başkanlığını Hasan Hüseyin Duran’ın yaptığı Avrupa Köprüörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Başkanlığını Mustafa Tokman’ın yaptığı Akçaalanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Başkanlığını İsmail Taşçıoğlu’nun yaptığı Wuppertal Kütahyalılar Derneği, Başkanlığını Halil Yaman’ın yaptığı Yeşilçaylılar Derneği ve Başkanlığını Kemal Akman’ın yaptığı Dortmund Kütahyalılar Derneği olmak üzere 6 derneğin birleşmesiyle kurulan AKİF, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Emsen, Başkan Yardımcısı Rafet Öztürk ve Dr. M. Ali Tetik tarafından yönetiliyor.
Toplantıda kısa bir konuşma yapan Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek, “aynen burada bir ve beraber olduğumuz gibi öncelikle tüm Türkiye’de daha sonra da tüm Avrupa’da hatta tüm dünya ülkelerinde bir ve beraber olmalıyız. Gıybet ve dedikodu ile değil iş ve icraatlarımızla konuşmalıyız. Bu konuda gayret gösteren herkesin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada olacağız. Bizlerin asıl gayesi doğup büyüdüğümüz, bu güzel diyarın insanlarına hizmet etmek ve bu güzel vatandan aldığımız güzel değerleri başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşatmaktır” dedi.
Toplantı protokol üyelerine hediye takdiminin ardından sona erdi.(MA-EFE)