KütahyaDPÜ’DE 709 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

DPÜ’DE 709 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

25.09.2014 - 12:00 | Son Güncellenme:

.

DPÜ’DE 709 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, farklı ülkelerden 709 öğrencinin DPÜ’de eğitim görmeye başladığını, dünyanın farklı renklerinin DPÜ’de buluştuğunu bildirdi.
Dumlupınar Üniversitesi’nin hedefinin bir dünya üniversitesi olmak olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “DPÜ olarak hedefimiz yaptığımız çalışmalarla dünyada kendinden söz ettiren bir dünya üniversitesi olmak. Bilimde, sanatta, kültürde hem Türkiye’mizde hem de dünyada baş aktörlerden biri olmak. Bütün çabamız, mücadelemiz, alın terimiz bunun için. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bunun en güzel delili de yabancı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmeleridir. 2014 yılında Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS), Devlet Burslu, Türki Cumhuriyetler Sınavı ile 709 öğrenci üniversitemizde eğitime başlamıştır. Dünyanın farklı kültürlerinden, ülkelerinden renklerinden öğrenciler DPÜ’de buluşmuş; ön lisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere 13 farklı programda 2014-2015 yılında eğitime başlayan öğrencilerle birlikte yabancı öğrenci sayısı 709’a çıkmıştır. Kütahya’da ve yerleşkelerimizde ABD, Almanya, Rusya,Filistin, , Avusturya, Bulgaristan, Hollanda, Burkina Faso, Ukrayna, Yunanistan, Zambia, Afganistan, Arnavutluk, Nijerya, Mogolistan, Çin, gibi ülkeler ile Türki Cumhuriyetlerden birçok gelen dilleri, renkleri, kültürleri ayrı dünyanın farklı renkleri öğrencileri görmek mümkündür. Bu sayı her geçen dönem artarak devam edecektir.Üniversitemize değişik ülkelerden gelen yabancı öğrencilerimiz, Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde (DPÜ-TÖMER) Türkçe öğrenecekler, üniversitemizde kaldıkları müddetçe eğitimlerinin yanı sıra Türk kültür ve tarihini de öğrenme fırsatı yakalayacaklardır. Burada eğitim gören öğrencilerimizin geriye döndüklerinde ülkemizi, Kütahya’yı ve üniversitemizi tanıtacak birer kültür elçisi olacaklarına inanıyorum. Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemizi tercihlerinin artarak sürmesi, Dumlupınar Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olma yolundaki hedefleri açısından önemlidir. Ülkemiz, Kütahya’mız ve üniversitemizle kendi ülkeleri arasında birer kültür köprüsü kuracak bu öğrencilere en iyi ev sahipliğini yapacağız, sahip olduğumuz her türlü bilgi birikimini ve kültürümüzü onlarla paylaşacağız. Onlardan farklı bakış açılarını öğreneceğiz. Bu da bizi zenginleştirecek” diye konuştu.
Dumlupınar Üniversitesinde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencilerin Dumlupınar Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olmasında bir aşama olduğunu kaydeden Ahmet Karaaslan, "Asıl olan bilimsel faaliyet ve çalışmalarla dünyada tanınan ve söz sahibi olan bir üniversite olmaktır. Bunu sağlamak için üniversitemizde hem bilimsel faaliyetlerin alt yapısı olacak hem de üniversite - sanayi işbirliğini sağlayacak alt yapıyı kurduk. İleri Teknolojiler Merkezi ve Laboratuvarlarımızı en son teknoloji ile donatarak akademisyen ve sanayicilerimizin hizmetine açtık. Sanayimizin ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü donanıma sahip İleri Teknolojiler Merkezimizi (DPÜ - İLTEM) ve Laboratuvarlarımızı akademisyen ve sanayicilerimize hizmet vermektedir. Dört yıla yaklaşan bir hizmet yılımızda yaptığımız yatırımlar ve oluşturduğumuz alt yapımızla, üniversitemizi her türlü bilimsel araştırmanın yapılabileceği, sanayinin, işletmelerin yararlanabileceği üniversite- sanayi işbirliğini sağlayan bir üniversite konumuna getirdik. Son olarak da içinde her türlü uluslararası ve ulusal kongre, sempozyum gibi etkinliklerin düzenlenebileceği çok donanımlı muhteşem bir Kongre ve Kültür Merkezi projemiz yakında uygulamaya geçecek. Kongre ve kültür merkezimizin tamamlanmasıyla birlikte üniversitemiz uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapacaktır” dedi. (EFE)

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ