KütahyaMADEN-İŞ SENDİKASI'NDA BÜLENT AYDIN DÖNEMİ

MADEN-İŞ SENDİKASI'NDA BÜLENT AYDIN DÖNEMİ

20.05.2014 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

MADEN-İŞ SENDİKASINDA BÜLENT AYDIN DÖNEMİ

Türkiye Maden-İş Sendikası Kütahya ve Havalisi Şubesi'nin 6. genel kurulu yapıldı ve Bülent Aydın, rakibi Fatih Kösem'in 170 oyuna karşılık 210 oyla Başkanlığa seçildi.
Genel Merkez Eğitim Sekreteri Ahmet Çümen'in divan başkanlığa yaptığı Termik Sitesi Salonu'ndaki Genel Kurul, Soma'daki felaket sebebiyle hüzünlü geçti.
Bülent Aydın'ın okuduğu faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Yeni Başkan Bülent Aydın, yaptığı konuşmada, "Ne yazık ki, kongremizi yaptığımız bu haftanın başında, hepimizi derinden üzen ve yaralayan Türkiye tarihinin en ağır can kaybına neden olan Soma'daki maden faciasını yaşadık. 300'ün üzerinde maden emekçisini sonsuzluğa uğurladık. Onlar bir avuç kömür için hayatlarını verdiler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalanlar yani bizler, elbette onlardan dualarımızı eksik etmeyeceğiz.Ancak; Artık bizler bir daha benzer olayların yaşanmasını istemiyoruz. Hepiniz şahit oluyorsunuz, basında herkes günah çıkartma derdinde. Kimisi ihmal diyor, kimisi kader. ihmal gerçek ama işçinin kaderi de bu olmasa gerek. Adı her ne ise, sonuçta olan yitip giden hayatlara, yetim kalan çocuklara, dul eşlere, gözü yaşlı ana ve babalara oluyor. Yaşanan her maden kazasından sonra verilen benzer beyanat ve sözlerin, bu gün tekrarlarını dinliyoruz. Bizler bugün burada önümüzdeki 4 yıl için bizleri temsil edecek şube yönetim kurulu ve zorunlu organlannda görev yapacak isimleri belirleyeceğiz. Şubemizin şu an ki durumu itibarı ile bizleri zor bir dönem bekliyor. Özellikle SLİ işletmesinde çalışan arkadaşlarımızın, çözüm bekleyen önemli sorunları var. İvedilikle örgütlenme çalışmaların tamamlanması, bu işyerimizde çalışan arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesine kavuşturulması, çalışma branşının sağlanması ve çalışanlarımızın kendi geleceklerini daha güvende hissedecekleri bir işyeri ortamı oluşturulması gerekmektedir. Kümaş işyerimizde ise; önümüzdeki dönem yapılacak olan T.İ.S hazırlıklarına başlanacak. Çalışanlarımızın dönem içerisindeki beklenti ve arzularına çözüm yollan üretilecek. İş yerimizdeki sosyal faaliyet yelpazesi genişletilecek ve var olan rutin çalışmalar devam ettirilecektir. Hedefimiz, daha çok kazanan, daha mutlu, gele-ceğe güvenle bakan çalışan kitlesinin oluşmasında pay sahibi olmaktır" diye konuştu.
Yapılan seçim sonunda Bülent Aydın Başkanlığa, Fatih Yeter Başkan Vekilliğine, Selim Tetik Şube Sekreterliği'ne, Durmuş Keskin Mali Sekreterliğe ve Mehmet Kabak Teşkilat Sekreterliği'ne seçildi.
Genel Kurula, Genel Mali Sekreter Durmuş Düzgün, Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz, Eğitim Sekreteri Ahmet Çümen yanında birçok il şube başkanları ve sendika üyesi işçiler katıldı.(EFE)

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ