Kütahya Vali Ali Çelik, görev başındaki personelin bayramını kutladı

Vali Ali Çelik, görev başındaki personelin bayramını kutladı

21.07.2021 - 15:42 | Son Güncellenme:

Vali Ali Çelik, görev başındaki personelin bayramını kutladı

Vali Ali Çelik, görev başındaki personelin bayramını kutladı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Valisi Ali Çelik, görev başındaki jandarma, emniyet, 112, itfaiye, AFAD ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek Kurban Bayramını kutladı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kurban Bayramı’nda görevi başında olan Jandarma Merkez Komutanlığı, Şehit Mehmet Kartal Polis Merkez Amirliği, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Tavşanlı Plaka Tanıma Sistemi noktası, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Çelik, görev başındaki personelin Kurban Bayramı’nı kutlayarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören vatandaşları da ziyaret eden Vali Çelik, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Halkı, salgın, orman yangınları ve aşı konusunda hassas davranmaya davet eden Vali Çelik, “Kolluk birimlerimiz başta olmak üzere kamu personellerimizin büyük bir kısmı vatandaşlarımızın sağlık, güven ve huzur içinde bayramlarımızı geçirmeleri için görevi başındalar. 112 Acil Çağrı Merkezimizdeyiz. Vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı acil durumlarda ilk müracaat ettikleri tek numara. 81 ilimizde 112 acil çağrı numarası yürürlüğe girdi. Vatandaşlarımızın acil çağrılarını ve taleplerini alıyorlar. Bayram olmasına rağmen görevlerinin başındalar. Buradaki sorunları güvenlik ve asayiş ile ilgiliyse emniyet ve jandarmaya, sağlıkla ilgiliyse ambulans ve hastane sistemine aktarıyor” dedi.

Hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğuna da dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:
“Tatil olması pikniğe gitme, mangal yapma gibi duygularımızı öne çıkaracak. Bu anlamda ateş yakmak yasak olan bölgelerde, özellikle orman içinde ateş yakmayalım. Piknik alanları dışında, ateşten uzak duralım. Salgın henüz ortadan kalkmış değil. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri çok önemli. Son 2-3 günde vakalar artış trendi içinde. Bayramdan sonra kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamak için hepimizin kurallara uyması hayati önem taşıyor. Son olarak da tatil sürecinin olduğu bir dönemde hastanelerimizde aşı polikliniklerimiz çalışıyor. Bütün vatandaşlarımızdan aşı olmalarını rica ediyorum. Salgına karşı en önemli gücümüz aşı. Ortada dolaşan söylentilere ve manipülasyonlara kulak asmadan aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşılarını olması büyük önem arz ediyor”

FOTOĞRAFLI