Malatya "Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor" Projesi

"Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor" Projesi

24.05.2017 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor Projesi

MALATYA (AA) - Malatya'da, Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğince (YOLDER) hazırlanan "Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor" Projesi'nin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, YOLDER'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2" Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan "Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor" Projesi'nin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, demiryollarının güvenilir ve uygun fiyatla seyahat imkanı sunduğunu belirtti.

Ülker, "2000'li yıllardan sonra demir yolları tekrardan devlet politikası haline geldi. Yılda 6-7 milyar yatırım yapılan bir kurum haline geldik. Demiryolları, Marmaray'ı, hızlı trenleri hizmete soktu. Bununla beraber 7 bölgede altyapımızı yeniledik ve geleceğe hazır hale geldik." diye konuştu.

Haberin Devamı

YOLDER Genel Başkanı Özden Polat da projeyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi.